ΔΗΜΟΣ ΚΟΝΙΤΣΑΣ – Εκδηλώσεις εορτασμού για την 28η Οκτωβρίου

Νέα

Με κάθε επισημότητα θα γιορτάσει ο Δήμος Κόνιτσας την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου 1940. Οι εκδηλώσεις έχουν ως εξής:
Παρασκευή 25η Οκτωβρίου:
Γενικός σημαιοστολισμός Δημοσίων, Δημοτικών, Ιδιωτικών Καταστημάτων και οικιών από την 8η πρωινή ώρα της ημέρας έως και τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου.
– Ώρα 9:00 Στο Γυμνάσιο, στο Γενικό Λύκειο, στο ΕΠΑΛ, στα Δημοτικά Σχολεία και στα Νηπιαγωγεία της πόλης θα γίνουν εορταστικές εκδηλώσεις με θέμα σχετικό με την Εθνική Εορτή.
– Ώρα 11:30 Επιμνημόσυνη δέηση με τη συμμετοχή μαθητών, καθηγητών, δασκάλων όλων των Σχολείων και Ιδρυμάτων, στο Μαυσωλείο Πεσόντων 1940, που βρίσκεται στο παρεκκλήσιο «Άγιος Αθανάσιος». Κατάθεση στεφάνων από το Δήμαρχο και από τους μαθητές, παρουσία των Αρχών. Διευθέτηση χώρου μαυσωλείου για την επιμνημόσυνη δέηση με μέριμνα 583Μ/ΤΠ.
– Ώρα 12:30 Επιμνημόσυνη Δέηση στο λόφο του Εφ. Ανθλγού Παύλου Παυλίδη στο Ελεύθερο Κόνιτσας. Κατάθεση στεφάνων από κ. Δήμαρχο, Εκπρόσωπο της Τ.Κ. Ελευθέρου, συγγενείς του ήρωα. Τήρηση ενός λεπτού σιγής, Εθνικός Ύμνος. Μικρή δεξίωση.
Κυριακή 27η Οκτωβρίου:
Φωταγώγηση όλων των Δημοσίων, Δημοτικών Καταστημάτων, Λεσχών, Μαυσωλείων, καθώς και των Καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών την 27η και 28η Οκτωβρίου από τη δύση του ηλίου ως τις 7:00΄ π.μ.
Δευτέρα 28η Οκτωβρίου:
– Ωρα 07:30: Χαρμόσυνες κωδωνοκρουσίες των Εκκλησιών της πόλης.
Όρθρος και Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Δρυϊνουπόλεως, Πωγωνιανής και Κονίτσης κ.κ. Ανδρέα στον Ιερό Ναό του Αγίου Κοσμά του Αιτωλού.
– Ώρα 8:30: Έπαρση της Σημαίας στη Λ.Α.Φ.Κ.
– Ώρα 10:30: Επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Κοσμά του Αιτωλού
– Ώρα 10:45: Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Ηρώων μπροστά
από το Δημαρχείο και στη συνέχεια θα γίνει κατάθεση στεφάνων από τις Αρχές, Συλλόγους, Σωματεία. Θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή στη μνήμη των ηρώων του έπους. – Εθνικός ΄Υμνος. Απόδοση τιμών με μέριμνα 583 Μ/ΤΠ.
– Ώρα 11:00: Στην αίθουσα τελετών του Δήμου θα εκφωνήσει τον πανηγυρικό της ημέρας ο κ. Πέτρος Πιπερίδης, Διευθυντής του Β’ Δημοτικού Σχολείου Κόνιτσας με θέμα: «ΟΧΙ! Η Αντίσταση ενός λαού». Μετά την ομιλία ο Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης θα δεξιωθούν τις Αρχές και τους Δημότες στο Δημαρχείο.
– Ώρα 11:30: Παρέλαση προ των επισήμων στον καθορισμένο χώρο, μαθητών και μαθητριών Νηπιαγωγείων, Δημοτικών Σχολείων, Γυμνασίου, Γενικού Λυκείου, ΕΠΑΛ. και Τμημάτων Ενόπλων Δυνάμεων. Θα ακολουθήσει δεξίωση των Αρχών στη Λ.Α.Φ.Κ.
– Ώρα 12:45 Στην κεντρική πλατεία Κόνιτσας θα ακολουθήσουν παραδοσιακοί χοροί από τα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Δήμου.
– Ώρα 17:30: Υποστολή της Σημαίας.
Όσοι από τις Οργανώσεις, Σωματεία κ.λ.π. επιθυμούν να καταθέσουν στεφάνι, παρακαλούνται να το δηλώσουν στα γραφεία της Κοινωφελούς Επιχείρησης ή του Δήμου Κόνιτσας (τηλ. 2655024144 ή 2655360326) μέχρι τις 12 το μεσημέρι της 25ης Οκτωβρίου.