ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ξεκίνησε το πλύσιμο των κάδων

Νέα

Ως ένα πραγματικό και σοβαρό πρόβλημα που απαιτεί άμεση παρέμβαση χαρακτηρίζει με ανακοίνωσή της η Δημοτική Αρχή την κατάσταση στους κάδους απορριμμάτων αλλά και πέριξ αυτών.

Όπως αναφέρει, λόγω βλάβης του μοναδικού οχήματος που μπορεί να πλύνει τους κάδους αυτοί είχαν αφεθεί στην τύχη τους για πολλούς μήνες, και για αυτό το λόγο εισηγήθηκε στο Δημοτικό Συμβούλιο του Σεπτεμβρίου την ανάθεση της συγκεκριμένης εργασίας σε ιδιώτες, πρόταση που ως γνωστόν απορρίφθηκε.

Σημειώνεται ότι το όχημα επισκευάστηκε και παρελήφθη από την Υπηρεσία Καθαριότητας πριν από μερικές ημέρες και ήδη έχει ξεκινήσει το πλύσιμο των κάδων στις Δημοτικές Ενότητες Ανατολής και Περάματος και περιφερειακά της πόλης. Η εργασία γίνεται μόνο πρωινές ώρες με προσωπικό της κοινωφελούς εργασίας καθώς δεν υπάρχει διαθέσιμο μόνιμο προσωπικό.

Έτσι, σ’ αυτή τη φάση –επειδή μπορεί να γίνει μόνο πρωινή βάρδια και για το πλύσιμο οι κάδοι πρέπει να είναι άδειοι- δεν είναι εφικτή παρέμβαση στον αστικό ιστό των Ιωαννίνων.

Αυτό θα επιτευχθεί όταν ολοκληρωθεί η διαδικασία πρόσληψης συμβασιούχων στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα.

Ο Δήμος για μία ακόμη φορά απευθύνει έκκληση προς τους πολίτες να συμβάλλουν από την πλευρά τους αποφεύγοντας την εναπόθεση απορριμμάτων έξω από τους κάδους.