ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ξανά σε «τροχιά» η οικονομική ενίσχυση των φοιτητών

Νέα

Η οικονομική στήριξη των φοιτητών ήταν ανάμεσα στα θέματα που απασχόλησαν προ ημερήσιας διάταξης το Δημοτικό Συμβούλιο Ιωαννίνων την περασμένη Παρασκευή.

Εκ μέρους του Δημάρχου Μωυσή Ελισάφ έγινε γνωστό ότι η απόφαση που είχε ληφθεί τον περασμένο Απρίλιο για την διάθεση ποσού 80 χιλιάδων προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες στέγασης και μετακίνησης, δεν υλοποιήθηκε.

Μάλιστα τονίστηκε από τον αντιδήμαρχο Οικονομικών Φώτη Βάββα ότι με τον τρόπο που είναι γραμμένη δεν είναι εφικτό να υλοποιηθεί και ο κ. Μ. Ελισάφ έκανε λόγο για μία απόφαση που «έμεινε στα χαρτιά» προσθέτοντας πως η νομοθεσία δεν επιτρέπει τη μεταφορά χρημάτων από ένα νομικό πρόσωπο δημοσίου δικαίου σε ένα άλλο.

Η παρέμβαση αυτή, όπως και οι άλλες που ακολούθησαν από τον Ν. Γκόντα και τον Άρη Μπαρτζώκα που έκαναν λόγο για εμπαιγμό των φοιτητών από την προηγούμενη δημοτική αρχή πυροδότησαν την ένταση στη συνεδρίαση με τη μείζονα αντιπολίτευση να αντιδρά.

Ο Θ. Μπέγκας αντέδρασε έντονα προς τον κ. Μπαρτζώκα, ενώ στην τοποθέτησή του λίγο αργότερα τόνισε ότι θα πρέπει και οι φοιτητές να έχουν το θάρρος και να διεκδικούν προς εκείνη την κατεύθυνση που υπάρχουν οι ευθύνες. «Για να λέμε αλήθειες, οι ευθύνες είναι των κυβερνήσεων, του υπουργείου Παιδείας και των εκπροσώπων της κάθε κοινωνίας στο Κοινοβούλιο. Ο Δήμος δρα επικουρικά και αυτό προσπάθησε να κάνει με την προηγούμενη απόφαση», σημείωσε.

Ο Θ. Γιωτίτσας τόνισε πως η απόφαση προήλθε με βάση και την εισήγηση τότε της υπηρεσίας προσθέτοντας πως θα πρέπει να δοθεί το ποσό των 80.000 ευρώ που είχε αποφασιστεί για την επιδότηση του εισιτηρίου.

Το Δημοτικό Συμβούλιο, σε κάθε περίπτωση, αναγνώρισε την ανάγκη οικονομικής ενίσχυσης των φοιτητών και θα προχωρήσει στην ενίσχυση τους με το ποσό των 80 χιλιάδων αφού η οικονομική και η νομική υπηρεσία του Δήμου καταλήξει στον τρόπο με τον οποίο μπορεί να διατεθεί το συγκεκριμένο ποσό.