ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – «Σουλουπώνεται» η παραλίμνιος

Νέα

Σε εξέλιξη βρίσκονται παρεμβάσεις από το εργοτάξιο του Δήμου τόσο στην παραλίμνια περιοχή όσο και σε άλλα σημεία της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων με σκοπό την αντιμετώπιση προβλημάτων και την αναβάθμιση της αισθητικής εικόνας.
Στην παραλίμνια περιοχή γίνεται κλάδεμα στα πλατάνια καθώς και απομάκρυνση ξερών κλαδιών ενώ θα ακολουθήσει βάψιμο- ασβέστωμα.
Παράλληλα τα συνεργεία του Δήμου προχωρούν στις απαραίτητες εργασίες και αντικαθιστούν τις σπασμένες πλάκες ή συμπληρώνουν τμήματα στα πλακόστρωτα όπου είχαν καταστραφεί. Επίσης γίνεται συντήρηση σε όλα τα παγκάκια και επανατοποθέτηση.
Όπως ανέφερε ο αντιδήμαρχος Αριστείδης Παππάς η παρέμβαση ήταν άμεση και επιτακτική καθώς η εικόνα της παραλιμνίου προκαλούσε πολλές διαμαρτυρίες και παράπονα.
Ο αντιδήμαρχος έκανε γνωστό ότι με την αποπεράτωση και την ολοκλήρωση της διαγωνιστικής διαδικασίας για την προμήθεια λαμπτήρων, ξεκίνησε ήδη η αντικατάσταση σε όλο το εύρος του Δήμου.
«Έχουν συγκροτηθεί δύο συνεργεία και καθημερινά πλέον κάνουν αντικατάσταση λαμπτήρων. Ένα συνεργείο κινείται στον αστικό ιστό και ένα δεύτερο περιφερειακά. Ελπίζουμε ότι σύντομα θα έχουμε λύσει τα περισσότερα προβλήματα», τόνισε ο κ. Παππάς.
Σύμφωνα με τον προγραμματισμό που έχει εκπονηθεί το αμέσως επόμενο διάστημα θα ξεκινήσει «εκστρατεία» για την αποκαθήλωση πανό ενώ θα καθαριστούν σημεία και χώροι από παλιές και ξεχασμένες αφίσες.
Ο Δήμος με τις παρεμβάσεις που υλοποιεί και όσες θα ακολουθήσουν επιδιώκει να ομορφύνει και να περιποιηθεί την πόλη. Στην κατεύθυνση αυτή ζητά και την βοήθεια των πολιτών καθώς μπορούν έμπρακτα να δείχνουν τον σεβασμό τους στους δημόσιους χώρους.

Στην Παμβώτιδα το εργοτάξιο της Δ.Ε. Μπιζανίου
Μία από τις πρώτες πρωτοβουλίες και ενέργειες της δημοτικής αρχής στη λειτουργία του εργοταξίου ήταν και η μεταφορά του αποκεντρωμένου εργοταξίου της Δ.Ε. Μπιζανίου στην κεντρική υπηρεσία στον Άγιο Νικόλαο.
Έτσι, από τα δύο αποκεντρωμένα εργοτάξια που λειτουργούσαν από την προηγούμενη δημοτική αρχή, στο εξής παραμένει σε λειτουργία μόνο αυτό της Δ.Ε Παμβώτιδας με τον κ. Παππά να τονίζει πως οι ανάγκες των Δ.Ε Μπιζανίου, Ανατολής, Μπάφρας και Νεοκαισάρειας θα καλύπτονται από το κεντρικό εργοτάξιο.
Τέλος σημειώνεται ότι η εύρυθμη λειτουργία του εργοταξίου στηρίζεται σε συμβασιούχους της κοινωφελούς εργασίας. Ο Δήμος ζητά την παράταση του προγράμματος και των συμβάσεών τους για ένα τετράμηνο ώστε να μην δημιουργηθούν προβλήματα.