ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Πεζοδρόμιο στη Σιαράβα για προσέλκυση τουριστών

Νέα

Μια ακόμα πρόταση του Δήμου Ιωαννιτών που υποβλήθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ εντάχτηκε στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020.
Πρόκειται για το έργο με τίτλο «Διαμορφώσεις – πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα» συνολικού προϋπολογισμού 2.724.175,07 ευρώ.
Το έργο αφορά στην παρέμβαση σε ένα ιστορικό τμήμα της πόλης, την συνοικία Σιαράβα η οποία λόγω των μικρών παρεμβάσεων που έγιναν διαχρονικά τόσο οικιστικά όσο πολεοδομικά, είναι εν δυνάμει ελκυστική για τον επισκέπτη, ενώ η ουσιαστική απουσία κίνησης αυτοκινήτων στους δρόμους της, λόγω και των ελάχιστων χώρων στάθμευσης την καθιστούν άνετη για την κυκλοφορία πεζών.
Το έργο περιλαμβάνει εργασίες στους δρόμους που περιβάλλονται από τις οδούς Ι. Γερβασίου – Μητροπόλεως, Αβέρωφ, Εθνικής Αντιστάσεως, Γαριβάλδη και Μετσόβου με εξαίρεση την οδό Γιοσέφ Ελιγιά, διαμορφώνοντας ένα δίκτυο πεζοδρόμων και δρόμων ήπιας κυκλοφορίας. Η παρέμβαση στοχεύει στην αναβάθμιση μιας ιστορικής περιοχής της πόλης και της ευρύτερης περιοχής της παραλιμνίου ζώνης, καθώς δημιουργείται ένα περιβάλλον ελκυστικό για πεζή μετακίνηση, συμβατό με την ανάπτυξη των δραστηριοτήτων την περιοχής για εμπόριο και αναψυχή και καθιστώντας την περισσότερο ελκυστική για τον επισκέπτη.
Η απόφαση ένταξης στο Ε.Π. Ήπειρος 2014-2020 της πράξης «Διαμορφώσεις – πεζοδρομήσεις στην περιοχή Σιαράβα» υπεγράφη από τον Περιφερειάρχη Ηπείρου κ. Αλέξανδρο Καχριμάνη.

Τρία υποέργα

Η παρέμβαση περιλαμβάνει τρία υποέργα και συγκεκριμένα:
Το κύριο υποέργο με τίτλο «Διαμορφώσεις – Πεζοδρομήσεις στην Σιαράβα» με προϋπολογισμό: 2.200.000 ευρώ.
Το υποέργο της ΔΕΔΔΗΕ με τίτλο: «Υπογειοποίηση δικτύων ΔΕΗ Α.Ε. στην περιοχή Σιαράβα» με προϋπολογισμό: 250.000 ευρώ.
Το υποέργο: «Προμήθεια συστημάτων υπόγειας αποθήκευσης απορριμμάτων στην περιοχή της Σιαράβα» με προϋπολογισμό: 297.600 ευρώ.
Η συνολική δημόσια δαπάνη της πράξης ανέρχεται σε 2.724.175,07 ευρώ.
«Είναι σημαντικό πως μέσα από την οργανωμένη και συστηματική προσπάθεια της Δημοτικής μας Αρχής αφήνουμε παρακαταθήκη ένα ακόμα σημαντικό έργο που χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ. Αυτό δείχνει την πρόοδο που έχουμε κάνει βάσει του σχεδιασμού που εκπονήσαμε σε ότι αφορά την αξιοποίηση ευρωπαϊκών κονδυλίων. Μιλάμε για παρεμβάσεις που αλλάζουν όψη στον αστικό ιστό της πόλης με πολλαπλά οφέλη για ολόκληρο το Δήμο», δήλωσε ο Δήμαρχος, Θωμάς Μπέγκας.
«Μεθοδικά και στοχευμένα προχωράμε βήμα – βήμα στην ποιοτική αναβάθμιση ολόκληρου του Δήμου. Το τελευταίο έργο που εγκρίθηκε για χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ στοχεύει στην αναβάθμιση μιας ιστορικής περιοχής της πόλης, την βελτίωση της προσβασιμότητας των πεζών και την λειτουργική ένωσή της με τις επιβαρυμένες από έντονες χρήσεις παρυφές της, καθιστώντας της περισσότερο ελκυστική για τους πολίτες και τους επισκέπτες», ανέφερε από τη μεριά του ο αντιδήμαρχος Προγραμματισμού και Ανάπτυξης, Θανάσης Μανταλόβας.