ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – «Κι όμως μας είχε ζητηθεί γνωμοδότηση»

Νέα

Διαφορετική είναι η οπτική του Δήμου Ιωαννιτών σχετικά με το διαβιβαστικό έγγραφο του Υπουργείου Περιβάλλοντος που αφορούσε τη γνωμοδότηση πάνω στο Προεδρικό Διάταγμα της Λίμνης. Ο Δήμος επανέρχεται κοινοποιώντας την επιστολή θέλοντας να αποδείξει πως είχε ζητηθεί να καταθέσει τις επισημάνσεις του.
Υπενθυμίζεται πως το Υπουργείο Περιβάλλοντος είχε αναφερθεί εκτενώς στο ζήτημα τονίζοντας πως το έγγραφο ζητούσε γνωμοδότηση μόνο από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την επιτροπή «Φύση 2000», την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, που είναι και οι αποδέκτες τις επιστολής. Αντίστοιχα σε όλους του υπόλοιπους που κοινοποιήθηκε, σύμφωνα με την ανακοίνωση του Υπουργείου, έγινε μόνο για ενημέρωση.
Η επιστολή καταλήγει σημειώνοντας τα εξής: «Στους αποδέκτες στους οποίους κοινοποιείται το παρόν, διαβιβάζεται το συνημμένο, προκειμένου να εκφράσουν τις απόψεις τους στο πλαίσιο της διαδικασίας που προβλέπεται… Παρακαλούμε για τις απόψεις σας το συντομότερο δυνατόν και αν είναι εφικτό, μέχρι τις 3.7.2019».
Κατά τον Δήμο ζητήθηκε λοιπόν ρητά η γνωμοδότηση, για της οποίας το στενό χρονικό περιθώριο είχε αντιδράσει.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ