ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ενδιαφέρον για επενδύσεις από ινδούς επιχειρηματίες

Νέα

Την Πρέσβη της Ινδίας στην Ελλάδα, κα Shamma Jain, υποδέχτηκε την Παρασκευή στο γραφείο του ο Δήμαρχος Ιωαννίνων, Θωμάς Μπέγκας.
Στο επίκεντρο της πολύ ενδιαφέρουσας συζήτησης τέθηκαν θέματα που αφορούν τρόπους διασύνδεσης των Ιωαννίνων και της ευρύτερης περιοχής με την Ινδία.
Η Πρέσβης μετέφερε στο Δήμαρχο τη βούληση που υπάρχει για την άμεση ανάπτυξη συνεργιών τόσο στον τομέα του τουρισμού όσο και της επιχειρηματικότητας.
Μάλιστα, έκανε γνωστό ότι σύντομα θα επιστρέψει στα Γιάννενα μαζί με ινδούς επιχειρηματίες που θέλουν να επενδύσουν στον τόπο μας, ζητώντας από το Δήμο τη συμβολή του.
Στο πλαίσιο αυτό ο κ. Μπέγκας πρότεινε την πραγματοποίηση νέας συνάντησης σε συντονισμό με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων προκειμένου να καταγραφεί επίσημα το ενδιαφέρον που υπάρχει και να δρομολογηθούν οι απαραίτητες δράσεις με στόχο την παραγωγή άμεσων αποτελεσμάτων.

Επίσκεψη και στο Επιμελητήριο

Η Πρέσβης της Ινδίας στην Ελλάδα κα Shamma Jain συναντήθηκε και με τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτριο Δημητρίου.
Συζητήθηκε το ενδιαφέρον των Ινδικών Επιχειρήσεων για τους επιχειρηματικούς κλάδους τουρισμού και τροφίμων – ποτών, με έμφαση στις μικρές επιχειρήσεις στους τομείς των γαλακτοκομικών-τυροκομίας, κρεάτων, κρασιού, αλλά και του τουρισμού.