ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Διαδραστικά παιχνίδια ανακύκλωσης για τους μαθητές

Νέα

Την ευκαιρία να μάθουν για την ανακύκλωση συμμετέχοντας σε παιχνίδια είχαν δεκάδες μαθητές σχολείων της πόλης των Ιωαννίνων που βρέθηκαν στην γιορτή που στήθηκε στο Κλειστό Γυμναστήριο του 8ου Λυκείου στο παλιό Πολυκλαδικό σχολείο.
Τα παιδιά έπαιξαν μαζί με τον δήμαρχο Μωυσή Ελισάφ πρωτότυπα παιχνίδια και φάνηκαν ιδιαίτερα εξοικειωμένα με την ανακύκλωση. Η δράση υλοποιήθηκε σε συνεργασία του Δήμου Ιωαννιτών με την Ελληνική Εταιρεία Αξιοποίησης Ανακύκλωσης.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τα παιδιά και να συμμετάσχει και αυτό στα δημιουργικά παιχνίδια που είχαν τοποθετηθεί σε όλο το Γυμναστήριο.
Όπως ανέφερε δίνουν ιδιαίτερη βαρύτητα στην ολοκληρωμένη διαχείριση των απορριμμάτων, την ανακύκλωση και την προστασία του περιβάλλοντος.
«Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων μέσα από την συγκεκριμένη δράση ενημερώνονται, παίζουν και ενσωματώνουν την διαδικασία της ανακύκλωσης. Είναι αυτοί που μπορούν να παρακινήσουν και τους μεγάλους ώστε η ανακύκλωση να μπει στην καθημερινότητα όλων των νοικοκυριών», τόνισε ο κ. Ελισάφ.
Ο Υπεύθυνος Μάρκετινγκ &. Επικοινωνίας της Ελληνικής Εταιρείας Αξιοποίησης Ανακύκλωσης κ. Δημήτρης Παπασωτηρίου ευχαρίστησε το Δήμο για την συνεργασία σημειώνοντας ότι ήταν μία πολύ πετυχημένη δράση ενώ αναφέρθηκε σε όσα έχουν γίνει τα τελευταία χρόνια στο θέμα της ανακύκλωσης:». Η συνεργασία του Δήμου με την εταιρεία μετρά ήδη τον όγδοο χρόνο. Στο διάστημα αυτό ανακυκλώθηκαν 12 χιλιάδες τόνοι απορριμμάτων» είπε τονίζοντας ότι «η συνολική ποσότητα ανακυκλώσιμων που έφτασε στο Κέντρο και από τις όμορες περιοχές ανέρχεται στις 60 χιλιάδες τόνους».
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ