ΔΗΜΟΣ ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ – Ανοίγει ο δρόμος για το Open Mall

Νέα

Την τροποποίηση του τεχνικού προγράμματος έργων για το 2019 ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο στην τελευταία του συνεδρίαση συμπεριλαμβάνοντας σε αυτό την αναβάθμιση δικτύου εμπορικών οδών στο Ιστορικό Κέντρο της πόλης που αποτελεί υποέργο της πράξης για το Ανοιχτό Κέντρο Εμπορίου του Δήμου Ιωαννιτών.

Έτσι ανοίγει ο δρόμος για την υλοποίηση της μεγάλης παρέμβασης καθώς το επόμενο βήμα είναι η έγκριση των όρων δημοπράτησης από την Οικονομική Επιτροπή.

Το έργο είναι ενταγμένο στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα και Καινοτομία» από την προηγούμενη δημοτική αρχή και σκοπός της σημερινής είναι να προχωρήσει στην υλοποίησή του με ταχείς ρυθμούς. Σημειώνεται ότι υλοποιείται σε συνεργασία με το Επιμελητήριο Ιωαννίνων, που έχει αναλάβει την κάλυψη της δαπάνης που θα απαιτηθεί για την ίδια συμμετοχή των καταστημάτων της περιοχής παρέμβασης.

Η περιοχή παρέμβασης είναι το ιστορικό- εμπορικό κέντρο της πόλης που οριοθετείται από τις οδούς Αραβαντινού, Παπάζογλου, Λόρδου Βύρωνος, Ανεξαρτησίας, Κάνιγγος, Τσιριγώτη, Καπλάνη, Παλαιολόγου, Κωλέττη, Κατσαντώνη, Χατζηκώστα (Άγιος Νικόλαος) και Ευαγγελίδη.

Οι ενέργειες που περιλαμβάνονται είναι η αναβάθμιση του δικτύου των εμπορικών οδών, με έργα ανάπλασης, νέο αστικό εξοπλισμό και φυτεύσεις, τοποθέτηση βυθιζόμενων κάδων, εγκατάσταση εξοπλισμού πρόσβασης στο διαδίκτυο ενώ περιλαμβάνει και δράσεις για την ανάδειξη της ταυτότητας της εμπορικής περιοχής και την υποστήριξη λειτουργίας και προβολής του Ανοιχτού Κέντρου Εμπορίου.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ανέρχεται στο 1,8 εκατομμύρια.

 

Σύντομα σε Πρέβεζα και Άρτα

Εκτός από την πόλη των Ιωαννίνων όμως αντίστοιχο έργο πρόκειται να εκτελεστεί και στις πόλεις της Πρέβεζας και Άρτας.

Στην Πρέβεζα ο προϋπολογισμός είναι 1,4 εκ. ευρώ και στην Άρτα 1,9 εκ.

Στην πόλη της Πρέβεζας προβλέπονται μεταξύ άλλων η αναβάθμιση του οδοφωτισμού, προμήθεια υπογειοποιημένων κάδων απορριμμάτων, σταθμός και προμήθεια κοινόχρηστων ποδηλάτων, εκσυγχρονισμοί και αναβαθμίσεις παιδικών χαρών, μέχρι και προμήθεια υβριδικών mini bus.

Αντίθετα, στην πόλη της Άρτας το έργο έχει περιοχή παρέμβασης το εμπορικό και ιστορικό κέντρο με νέα πλακόστρωση των πεζοδρόμων, σύγχρονους ηλεκτροφωτισμούς και υπαίθρια παιχνίδια.