ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ – Παράλογη η κατάργηση του Στρατοδικείου

Νέα

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε μπροστά από το Στρατοδικείο το πρωί της Πέμπτης με τη συμμετοχή μελών του Δικηγορικού Συλλόγου Ιωαννίνων και την συμπαράσταση της Περιφέρειας Ηπείρου και του Δήμου Ιωαννιτών. Σύμφωνα με εκπροσώπους του Δικηγορικού Συλλόγου δεν είναι απίθανη η ανάκληση της απόφασης κατάργησης του Στρατοδικείου μετά τις εκλογές από την επόμενη πολιτική ηγεσία και τον νέο υπουργό Άμυνας.
Σε δηλώσεις της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Μαρία Νάκα επέμεινε στους αβάσιμους ισχυρισμούς για τη μείωση της δαπάνης που επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, κάτι που δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα όπως είπε, ενώ απαντώντας σε σχετική ερώτηση τόνισε πως το συμπέρασμα που εξάγεται είναι πως κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί άσκησαν πιέσεις στην πολιτική ηγεσία για να ληφθεί η συγκεκριμένη απόφαση.
«Εξυπηρετούνται από την απόφαση αυτή κάποιοι ανώτατοι δικαστικοί που θα βρίσκονταν αντιμέτωποι με μία ενδεχόμενη δυσμενή μετάθεση στα δικαστήρια των Ιωαννίνων. Άσκησαν πιέσεις στην κυβέρνηση για να μην είναι η επόμενη μετάθεσή τους στα Γιάννενα. Είναι μία απόφαση όμως που βρίσκεται απέναντι από τη λογική της αποκέντρωσης, την οποία υπερασπίστηκε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ. Βρίσκονται σε εκκρεμότητα 3.600 μηνύσεις οι οποίες θα πρέπει να εκδικαστούν σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Πειραιά, κάτι που αναπόφευκτα μεγαλώνει το κόστος και για το κράτος αλλά και για τους οικογενειακούς προϋπολογισμούς», σημείωσε η κα. Νάκα.
Την συμπαράσταση τόσο της Περιφέρειας Ηπείρου όσο και του δήμου Ιωαννιτών στο δίκαιο αίτημα συνέχισης της λειτουργίας των στρατιωτικών δικαστηρίων στα Γιάννενα εξέφρασαν ο περιφερειακός σύμβουλος Β. Γοργόλης και ο δημοτικός σύμβουλος Γ. Βίνης, επικαλούμενοι και την προσωπική επαγγελματική τους εμπειρία στη δικηγορία.