ΑΥΞΗΜΕΝΟ ΑΝΑΜΕΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ – Στις 15 του μήνα ξεκινά η διάθεση πετρελαίου θέρμανσης

Νέα

Στις 15 Οκτωβρίου αναμένεται να ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, με το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης να εξετάζει αλλαγές στο καθεστώς χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης προς τους δικαιούχους.
Οι εκτιμήσεις στην αγορά μιλούν για εκκίνηση με τιμή που θα φτάνει το 1,10 αλλά κανείς ακόμη δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα πώς θα διαμορφωθεί η τελική τιμή με την έναρξη της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά.
Σύμφωνα με τον αντιπρόεδρο των Πρατηριούχων κ. Θανάση Παπαδόπουλο, φέτος δεν αναμένονται σημαντικές ενέργειες προς την κατεύθυνση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης αλλά αναμένεται να υπάρξει αλλαγή στο επίδομα.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το επίδομα θέρμανσης αναμένεται να είναι αυξημένο ώστε να ενισχυθούν τα νοικοκυριά και να μπορέσουν να ανταποκριθούν και να προμηθευτούν πετρέλαιο για να ζεσταθούν.
Οι όποιες υποσχέσεις για συνολική μείωση της τιμής για όλους τους καταναλωτές μετατίθενται για το μέλλον.
«Το επιτελείο του υπουργείου Οικονομικών μελετά αλλαγές και στα κριτήρια αλλά και στη διαδικασία χορήγησης του επιδόματος θέρμανσης. Το επίδομα θέρμανσης καταβάλλεται ετησίως σε εκατοντάδες χιλιάδες νοικοκυριά με τη μορφή επιδότησης της αγοράς συγκεκριμένης ποσότητας βάσει γεωγραφικών, εισοδηματικών και περιουσιακών κριτηρίων» , είπε ο κ. Παπαδόπουλος ευχόμενος να τηρηθούν οι κυβερνητικές υποσχέσεις που τους έχουν δοθεί για να κινηθεί η αγορά καυσίμων.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ