Απολύτως απαραίτητη η βάση αεροδιακομιδών

Νέα

Απολύτως απαραίτητη κρίνεται η λειτουργία της βάσης αεροδιακομιδών του ΕΚΑΒ στο Άκτιο που έχει ήδη φέρει σε πέρας 60 περιστατικά από όταν ξεκίνησε τη λειτουργία της το καλοκαίρι, διαγράφοντας έτσι μερικούς μήνες επιτυχημένης πορείας.
Η βάση ήρθε ξανά στο προσκήνιο με αφορμή το θάνατο της 52χρονης καθηγήτριας που διακομίστηκε με ασθενοφόρο από την Αρχαία Ολυμπία στα Γιάννενα, περιστατικό το οποίο δεν είχε κληθεί να διαχειριστεί.
Σε χθεσινές του δηλώσεις ο διευθυντής της 7ης Περιφέρειας του ΕΚΑΒ Β. Παπαδιώτης χαρακτήρισε απόλυτα θετικό το αποτέλεσμα της λειτουργίας της βάσης σημειώνοντας χαρακτηριστικά ότι ούτε η πολιτική ηγεσία ούτε και οι υπηρεσιακοί παράγοντες φανταζόταν ότι θα αποδειχθεί τόσο γρήγορα, η σπουδαιότητα λειτουργίας της.
«Να μη διανοηθεί κανείς να πει το αντίθετο και κυρίως να μην ανοίξει καν κάποια συζήτηση για το εάν χρειάζεται ή όχι η συγκεκριμένη βάση», τόνισε ο κ. Παπαδιώτης.

Αναδιοργανώνεται το ΕΚΑΒ
Στο μεταξύ τις αμέσως επόμενες ημέρες με τη συνεργασία της Περιφέρειας Ηπείρου ξεκινούν οι εργασίες στην αίθουσα του νέου συντονιστικού κέντρου στα γραφεία της διοίκησης του ΕΚΑΒ, στο πλαίσιο της πλήρους αναδιοργάνωσης.
Ήδη, έχουν γίνει σημαντικές παρεμβάσεις στον τομέα της πληροφορικής για το «166» οι οποίες θα ολοκληρωθούν το επόμενο διάστημα ώστε στο τελικό στάδιο το τηλεφωνικό κέντρο και η διαχείριση όλων των περιστατικών στην Ήπειρο, την Κέρκυρα και τους Παξούς να γίνεται από τα Γιάννενα.
«Η συνεργασία μας με την Περιφέρεια είναι άριστη όλα τα χρόνια και αποτελεί πρόταση του ΕΚΑΒ, να περάσει η διοικητική λειτουργία και υποστήριξη της υπηρεσίας στις περιφέρειες», ανέφερε ο κ. Παπαδιώτης.

Επίδειξη ΚΑΡΠΑ
Επίδειξη καρδιοπνευμονικής αναζωογόνησης στην κεντρική πλατεία πραγματοποίησε το πρωί της Τετάρτης το ΕΚΑΒ, όπου οι πολίτες είχαν την ευκαιρία να μάθουν στην πράξη καθοριστικές πρώτες βοήθειες για την σωτηρία μίας ανθρώπινης ζωής, με αφορμή τη 16η Οκτωβρίου που έχει οριστεί ως Παγκόσμια Ημέρα Επανεκκίνησης της Καρδιάς
Παρούσα και η αντιπεριφερειάρχης Αγνή Νάκου – Δασούλα που και με την ιδιότητα της νοσηλεύτριας και εκπαιδεύτριας στάθηκε στην σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των πολιτών.