ΑΠΟΚΕΝΤΡΩΜΕΝΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ  – Συνέχεια στο ζήτημα με τα καθήκοντα των υπαλλήλων

Νέα

Ξανά στο ζήτημα με τα παράλληλα καθήκοντα που ενδέχεται να ανατεθούν σε υπαλλήλους και προϊσταμένους της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας, επανέρχεται ο Σύλλογος Εργαζομένων.

Την προηγούμενη εβδομάδα ο Σύλλογος σε γραπτή του ανακοίνωση ανέφερε πως υπάλληλοι με μη σύννομη ανάθεση καθηκόντων άλλης οργανικής μονάδας μπορούν να απαλλαγούν από αυτά καταθέτοντας αίτημα στον Συντονιστή κ. Μιχελάκη. Αυτός από την πλευρά του μερικές μέρες αργότερα σε δηλώσεις του στα τοπικά ΜΜΕ σημείωσε πως το αίτημα εξετάζεται και ο εκάστοτε υπάλληλος μπορεί να απαλλαχθεί αν κριθεί πως του έχει ανατεθεί μεγάλος φόρτος εργασίας.

Χθες Παρασκευή ο Σύλλογος επανήλθε στο ζήτημα σημειώνοντας πως στην ανάθεσης καθηκόντων άλλης οργανικής μονάδας ενδέχεται να υποκρύπτονται τιμωρητικές συμπεριφορές.

«Το ΔΣ του Συλλόγου, στη συνάντηση που είχε με τον Συντονιστή τη 16η Ιουλίου 2019, έθεσε για πολλοστή φορά το εν λόγω ζήτημα της καταστρατήγησης του νόμου στο φορέα και μόνο. Η επιβάρυνση (φόρτος εργασίας), στην οποία αναφέρθηκε ο κ. Μιχελάκης, ήταν μία προσωπική του υπόθεση. Το θέμα για εμάς δεν είναι μόνο αν υπάρχει επιβάρυνση ή όχι των υπαλλήλων από την ενασχόληση με πολλά και διαφορετικά αντικείμενα εργασίας, αλλά η ισονομία και η αξιοκρατία, που προφανέστατα φαλκιδεύονται όταν η υπαλληλική εξέλιξη και σταδιοδρομία κάποιων εξ ημών βασίζεται σε κανόνες πέρα και πάνω από το νόμο», σημειώνουν μεταξύ άλλων.

Παράλληλα, σε δεύτερη ανακοίνωση ο Σύλλογος κατηγορεί τον κ. Μιχελάκη ότι δεν εφαρμόζει τις διατάξεις του υπαλληλικού κώδικα, σχετικά με τις υπηρεσιακές μεταβολές των υπαλλήλων και τον καλεί να εφαρμόσει πλήρως τη διαδικασία αναπλήρωσης προϊσταμένων όπως προβλέπεται από το άρθρο 87 του υπαλληλικού κώδικα.