ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ – «Οι Δήμοι να μεταφέρουν τα απορρίμματα στη Μονάδα ΑΣΑ»

Νέα

Την αναγκαιότητα όλοι οι Δήμοι να προσκομίζουν τα συλλεγόμενα απορρίμματά τους, σύμφωνα με τον αρχικό σχεδιασμό στη Μονάδα Επεξεργασίας Αστικών Στερεών Αποβλήτων (ΑΣΑ), επεσήμανε η Αντιπεριφερειάρχης Περιβάλλοντος, Ανάπτυξης και Εμπορίου κ. Σταυρούλα Μπραϊμη – Μπότση.
Η Αντιπεριφερειάρχης στον απόηχο της επίσκεψης του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αναφέρθηκε τόσο στο πρότυπο έργο της Μονάδας αλλά και σε όλα όσα πρέπει να γίνουν από εδώ και πέρα ώστε να ολοκληρωθεί η διαχείριση των απορριμμάτων. Ανάμεσα σε αυτά που πρέπει να γίνουν είναι οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης, τα Πράσινα Σημεία αλλά και πολλά άλλα που αφορούν κυρίως την ανακύκλωση.
Η αντιπεριφερειάρχης πέραν των όσων τονίστηκαν για την πρότυπη μονάδα που χρησιμοποιεί τις τελευταίες μεθόδους τεχνολογίας στη μηχανική των απορριμμάτων επικεντρώθηκε σε όλα όσα πρέπει να γίνουν από εκεί και μετά ώστε αφενός οι πολίτες να αντιληφθούν την σημασία της ανακύκλωσης και αφετέρου με τους σταθμούς μεταφόρτωσης (ΣΜΑ), τις μονάδες κομποστοποίησης αλλά και τα πράσινα σημεία να μειωθεί σημαντικά το τελικό κόστος που είναι και το μεγάλο ζητούμενο για τους δήμους και κυρίως για τους πολίτες καθώς τα ανταποδοτικά τέλη θα επιβαρυνθούν εάν δεν υπάρξει ολοκλήρωση όλης της αλυσίδας που αφορά την διαχείριση των απορριμμάτων.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ