Άνοιξε κόντρα ανάμεσα σε Επιμελητήριο και ΚΤΕΛ

Νέα

Αιχμηρές ανακοινώσεις αντάλλαξαν ο πρόεδρος του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων Γρηγόρης Γκίκας και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων Δημήτρης Δημητρίου οι οποίες είχαν και προσωπικές, πέρα από κομματικές προεκτάσεις.
Η αρχή είχε γίνει πριν μερικές μέρες με τον κ. Δημητρίου να κατηγορεί εμμέσως πλην σαφώς τον κ. Γκίκα, χωρίς όμως να τον κατονομάζει, για εσκεμμένο αποκλεισμό του Επιμελητήριου από τη στη Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΥΣ που είχε γίνει στα Γιάννενα το Σαββατοκύριακο, καθώς δεν είχε σταλθεί σχετική πρόσκληση.
«Η Γενική Συνέλευση των Υπεραστικών ΚΤΕΛ συγκλήθηκε και οργανώθηκε με ευθύνη και πρωτοβουλία της Π.Ο.Α.Υ.Σ. όπως προκύπτει από όλες τις προσκλήσεις που διανεμήθηκαν και όχι τις προσκλήσεις από το ΚΤΕΛ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ.
Ως εκ τούτου όλα όσα φαντάζεται και αναφέρει ο κ. Δημητρίου στην ανακοίνωσή του «πέφτουν στο κενό», απαντά επ’ αυτού ο κ. Γκίκας και υπογραμμίζει πως: «Η απόφαση της διοίκησης της ΠΟΑΥΣ έφερε στα Γιάννενα 300 συνέδρους (και τους συνοδούς τους) απ’ όλη την Ελλάδα, με προφανείς τις θετικές επιπτώσεις στην τοπική οικονομία (ξενοδοχεία, εστιατόρια, εμπορικά καταστήματα κλπ.).
Το γεγονός αυτό είναι φανερό ότι δεν απασχολεί καθόλου τον κ. Δημητρίου.
Προφανώς πιστεύει ότι η Γενική Συνέλευση είναι χρήσιμη μόνο ως ντεκόρ των ομιλιών του».
Ο κ. Γκίκας κάνει ακόμα τρεις επισημάνσεις στον κ. Δημητρίου οι οποίες έχουν κομματικό χρωματισμό:
– Συνιστώ στον κ. Δημητρίου ο οποίος με την ιδιότητα του προέδρου του Επιμελητηρίου επιδίωξε και έλαβε το χρίσμα πολιτικού φορέα για να κατέλθει ως υποψήφιος περιφερειάρχης στις πρόσφατες εκλογές, να σταματήσει τα κηρύγματα για «κομματικές φανέλες». Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σχοινί.
– Σε κάθε περίπτωση είναι πρωτοφανές πρόεδρος ενός φορέα, όπως το Επιμελητήριο, να επιχειρεί να λοιδορήσει μέλη του για το ύψος των συνδρομών που καταβάλουν, ζήτημα για το οποίο ο ίδιος έχει την ευθύνη. Με χιούμορ οκάς.
– Εάν ο κ. Δημητρίου ενδιαφέρεται να αποδείξει το ενδιαφέρον του για τα προβλήματα του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Ιωαννίνων (και όχι για το πόντιουμ) έχει τη δυνατότητα να το πράξει με το θεσμικό του ρόλο. Δεν το είδαμε μέχρι σήμερα αλλά ποτέ δεν είναι αργά και καταλήγει καταλογίζοντάς τους εμπάθεια, κακοήθεια και ανευθυνότητα.

Η ανταπάντηση του Επιμελητηρίου
Με μια εξίσου αιχμηρή ανακοίνωση ανταπάντησε ο πρόεδρος του Επιμελητήριου στον κ. Γκίκα κατηγορώντας τον από την πλευρά του ότι δεν λειτουργεί με γνώμονα το συμφέρον του Επιμελητήριου του οποίου και ο ίδιος είναι μέλος.
Παράλληλα διατηρεί τον κομματικό χαρακτήρα σημειώνοντας πως ο κ. Γκίκας «θέλει να αρνηθεί την κομματική του ταυτότητα αλλά τον προδίδει ακόμη και η «μπλε γραβάτα» του, ενώ ταυτόχρονα φαίνεται πως αργά και σταθερά από την μόνιμη θέση της αντιπολίτευσης χάνει και τη μνήμη του, αφού εκείνος είναι μόνιμα, ο περιφερόμενος αυτοπροτεινόμενος «υποψήφιος» της ΝΔ σε όποια εκλογική διαδικασία προκύπτει, χωρίς βέβαια να επιλέγεται σε καμία από αυτές».
Η (εκτενής) ανακοίνωση του Επιμελητηρίου καταλήγει αναφέροντας τα εξής:
«Θα θέλαμε να υπενθυμίσουμε στον κο Γκίκα ότι το Επιμελητήριο Ιωαννίνων όταν έπρεπε και όταν το χρειάστηκε, ήταν εκεί για το υπεραστικό ΚΤΕΛ , όπως στην υπόθεση των Αλβανικών Λεωφορείων και αν χρειαστεί και πάλι θα συνδράμει στην επίλυση οποιουδήποτε προβλήματος του.
Θα συμβουλεύαμε τον κο Γκίκα να κάνει υπομονή μέχρι της επόμενες Επιμελητηριακές Εκλογές γιατί εμείς και σχέδιο έχουμε και έργο παρουσιάζουμε και θα παρουσιάσουμε, ας προσπαθήσει λοιπόν να γίνει πιο δημιουργικός, πιο παραγωγικός και ας αφήσει την «μπλε γραβάτα του» έξω από το Επιμελητήριο γιατί μέχρι τότε κινδυνεύει να χάσει το χρώμα της.
Τέλος, θα πρέπει να σημειώσουμε πως το Επιμελητήριο Ιωαννίνων σέβεται απόλυτα τους εργαζόμενους και τους μετόχους του Υπεραστικού ΚΤΕΛ και δεν επιρρίπτει καμία ευθύνη στο τρόπο που λειτουργεί ο Πρόεδρος του, όπως στην μη πρόσκληση του Επιμελητηρίου στην Γενική Συνέλευση της ΠΟΑΥΣ που όπως παραδέχθηκε ο ίδιος αυτή είχε την οργάνωση των προσκλήσεων και αυτός ως αντιπρόεδρος της είχε απλώς τον ρόλο του «κομπάρσου».

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ