ΑΝΟΙΚΤΑ ΔΕΥΤΕΡΕΣ-ΤΕΤΑΡΤΕΣ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΑ ΒΙΒΛΙΟΠΩΛΕΙΑ – Ήρθε η ώρα των σχολικών ειδών

Νέα

Σχολικές τσάντες, μολύβια, τετράδια, βιβλία, χάρακες, ξύστρες θα γίνουν «trends» όσο πλησιάζουν οι μέρες για το πρώτο κουδούνι της χρονιάς. Ήδη μετράμε αντίστροφα για την πρώτη μέρα στο σχολείο ενώ τα βιβλιοπωλεία έχουν ήδη ετοιμαστεί για να υποδεχτούν γονείς και μαθητές για τις σχολικές αγορές που απαιτούν και ένα σημαντικό οικονομικό ποσό.
Μαθητές Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου έχουν διαφορετικές ανάγκες να καλύψουν και φυσικά διαφορετικές προτιμήσεις αναφορικά με σχολικές τσάντες, στυλό, μολύβια, τετράδια, βιβλία, χάρακες, ξύστρες, γόμες και φυσικά σχολικά βοηθήματα.
Ο πρόεδρος των βιβλιοπωλών κ. Κώστας Κωνής αναφέρθηκε τόσο στις τιμές όσο και στην ποιότητα καλώντας τους γονείς να δώσουν σημασία στη συνάρτηση ποιότητας- τιμής καθώς εάν αγοράσουν είδη αμφιβόλου ποιότητας είναι πιθανόν να αναγκαστούν να ξανα-αγοράσουν διάφορα σχολικά είδη που δεν θα αντέξουν στο χρόνο.
«Να κάνουν έρευνα και φυσικά να προσέξουν τι αγοράζουν γιατί πολλές φορές δαπανούν διπλά ή και τριπλά χρήματα εξαιτίας της ποιότητας των σχολικών ειδών», είπε ο κ. Κωνής για να σημειώσει ότι όλα τα είδη δεν έχουν δεχτεί στην πλειοψηφία τους αυξήσεις.
Δεδομένα πρέπει να οπλιστείτε με υπομονή και οργάνωση. Για αυτόν τον λόγο θα πρέπει:
1) Να ελέγξετε τι έχετε ήδη σε κουτιά, τσάντες ώστε να μην επαναλάβετε άσκοπες αγορές.
2) Κάντε αναζήτηση για να βρείτε ποια είναι εκείνα τα καταστήματα, στα οποία μπορείτε να βρείτε την καλύτερη τιμή.
3) Σχεδιάστε καλά τις αγορές σας. Αφού γνωρίζετε πού θα βρείτε τις καλύτερες τιμές, ποια είναι τα αντικείμενα που μπορείτε να επαναχρησιμοποιήσετε, αλλά και ποιες είναι οι ανάγκες των παιδιών – έχετε στα χέρια σας τις λίστες από τους καθηγητές – τότε σχεδιάζετε τι θα πάρετε και από πού.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ