Αναβαθμίζονται τα δυο Νοσοκομεία των Ιωαννίνων

Νέα

Συνεχής είναι η αναβάθμιση του Νοσοκομείου Χατζηκώστα αλλά και του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.
Τα δυο νοσοκομειακά ιδρύματα «τρέχουν» τις διαδικασίες προκειμένου να εξοπλιστούν και να αναβαθμίσουν τις παρεχόμενες υπηρεσίες.
Ο διοικητής του Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων Βαγγέλης Καρβούνης αναφέρθηκε στις εξελίξεις που αφορούν τόσο το ίδιο το Νοσοκομείο όσο και το Πολυδύναμο που μέσα στο επόμενο διάστημα αναμένεται να τεθεί σε λειτουργία εφόσον ολοκληρωθούν οι προσλήψεις. Μάλιστα, αναμένεται να υπάρξει και συνάντηση προκειμένου να ολοκληρωθεί το πρωτόκολλο και να είναι όλα έτοιμα για την λειτουργία του Κέντρου.
Επίσης, το νοσοκομείο αναμένεται να επισκεφθούν μέλη της Ε.Ε.- στα πλαίσια της συνεργασίας με την αρμόδια υπηρεσία της Περιφέρειας, προκειμένου να δουν από κοντά τα έργα αλλά και να έχουν ιδία άποψη αναφορικά με τις προτάσεις που έχουν υποβληθεί για την ενεργειακή αναβάθμιση.
Την ίδια ώρα ολοκληρώνονται τα έργα στο πάρκινγκ και ετοιμάζονται για τα εγκαίνια ενώ έτοιμα να λειτουργήσουν είναι και τα νέα πλυντήρια.
Τα πλυντήρια θα λειτουργήσουν και θα καλύψουν για ένα μικρό διάστημα τις ανάγκες του Πανεπιστημιακού όπως ανάλογα έπραξε και εκείνο.
Η πρόταση που υποβλήθηκε από την Τεχνική υπηρεσία του ΠΓΝΙ χρηματοδοτήθηκε μέσω του προγράμματος δημοσίων επενδύσεων (ΠΔΕ). Η συνεργασία των δύο Νοσοκομείων στην υλοποίηση του έργου είναι άριστη. Η εξέλιξη αυτή επιτρέπει την έναρξη των εργασιών αντικατάστασης της κεντρικής μονάδας πλυντηρίων στο ΠΓΝΙ από τα μέσα Ιουλίου. Η ολοκλήρωση του συνόλου του έργου θα επιτρέψει την κάλυψη αναγκών πολλών δομών υγείας στην περιοχή, οδηγώντας σε μια σημαντική οικονομία κλίμακας. Ως εκ τούτου η προπαγανδιστική εκμετάλλευση, από διάφορες πλευρές, των δυσκολιών που προκύπτουν, στο μεταβατικό αυτό στάδιο υλοποίησης του σημαντικού αυτού έργου, βλάπτουν τα Νοσοκομεία της περιοχής και αδικούν τους εργαζόμενους που μοχθούν για τη βελτίωση των υποδομών, όπως αναφέρει στη γραπτή του ανακοίνωση ο διοικητής του ΠΓΝΙ.

Ερωτηθείς για τον κλιματισμό ο κ. Καρβούνης είπε ότι κάνουν ενέργειες ώστε να τοποθετηθούν νοσοκομειακού τύπου, σημειώνοντας ωστόσο ότι είναι τόσες οι ανάγκες που υπάρχουν, που τους αναγκάζουν να θέτουν προτεραιότητες. «Είναι γνωστό το θέμα και αφορά πανελλήνια όλα τα νοσοκομεία. Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις και για αυτό το θέμα στα πλαίσια της ενεργειακής αναβάθμισης που επιχειρούμε να κάνουμε», είπε ο κ. Καρβούνης.

Το ΠΓΝΙ το δεύτερο μεγαλύτερο νοσοκομείο της χώρας
Στο μεταξύ, δημοσιεύθηκε στο ΦΕΚ 2556 Β΄/27-6-2019 η τροποποίηση του Οργανισμού του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων (ΠΓΝΙ) με την οποία αυξάνονται κατά 85 οι οργανικές κλίνες του.
Το ΠΓΝΙ καθίσταται πλέον, με 845 κλίνες, τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά το δεύτερο μεγαλύτερο Νοσοκομείο της χώρας.
Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του ΠΓΝΙ, αναφέρεται «Επισφραγίστηκε έτσι με επιτυχία η προσπάθεια ένταξης της 4ης πτέρυγας του ΠΓΝΙ στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας, απογοητεύοντας όσους ευαγγελίζονταν να αποκομίσουν κέρδη εμπορευόμενοι το Δημόσιο αγαθό της Υγείας με την εκμετάλλευση δημόσιων υποδομών. Είναι προφανές ότι η διαφύλαξη του δημόσιου χαρακτήρα των λειτουργιών του Νοσοκομείου είναι στα χέρια όλων των πολιτών της περιοχής.

Σε λειτουργία η νέα μονάδα παρακολούθησης καρδιοπαθών
Η προσπάθεια αναβάθμισης των Νοσοκομείων της περιοχής συνεχίζεται με αμείωτους ρυθμούς. Έτσι, από 4/7/2019 ξεκινά σταδιακά τη λειτουργία της και η νέα Μονάδα Εντατικής Παρακολούθησης Καρδιοπαθών (ΜΕΠΚ) που βρίσκεται στην 4η πτέρυγα καθώς έχει προσληφθεί το απαραίτητο Νοσηλευτικό προσωπικό και έχουν ολοκληρωθεί οι απαιτούμενες εργασίες.
Η εξέλιξη αυτή αναβαθμίζει ακόμα περισσότερο τις παρεχόμενες υπηρεσίες υγείας του Νοσοκομείου.
Πρόσφατα επίσης, ολοκληρώθηκε η εγκατάσταση των νέων πλυντηρίων του Νοσοκομείου ¨Χατζηκώστα¨ που είναι ενταγμένη σ΄ ένα ολοκληρωμένο σχεδιασμό της Διοίκησης του ΠΓΝΙ για ενιαία προσέγγιση και αντιμετώπιση αναγκών των Δομών Υγείας της περιοχής.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ