Ανασύρθηκε το σώμα του 26χρονου ορειβάτη

Νέα

Μετά από μια εξαιρετικά επικίνδυνη επιχείρηση κατάφεραν οι διασώστες να ανασύρουν τη σορό του 26χρονου βρετανού ορειβάτη που τραυματίστηκε θανάσιμα μετά από πτώση σε γκρεμό στην Αστράκα την Κυριακή. Για να ανάσυρση του σώματος του άτυχου ταξιδιώτη χρειάστηκε να συνεργαστούν μέλη της 1ης και της 8ης ΕΜΑΚ, με τη βοήθεια και συνεργασία ανδρών της 5ης ΕΜΑΚ.
Οι διασώστες κατάφεραν χθες, μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες της Πέμπτης, να κατέβουν τα απόκρημνα βράχια και να φτάσουν στο σημείο όπου βρισκόταν η σορός του 26χρονου. Στη συνέχεια ανέλαβε δράση το ελικόπτερο ιδιωτικής εταιρείας, ο πιλότος του οποίου ήταν αυτός που είχε εντοπίσει τη σορό.
Το φορείο στο οποίο τοποθετήθηκε η σορός αγκιστρώθηκε σε σχοινί του ελικοπτέρου και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο για την προσγείωση του ελικοπτέρου στο Πάπιγκο, όπου παρελήφθη από όχημα γραφείου τελετών, και μεταφέρθηκε στο ΠΓΝΙ για να διεξαχθεί ιατροδικαστική εξέταση.
Το κλιμάκιο των ανδρών της ΕΜΑΚ έφτασε και πάλι σε ασφαλές σημείο αργά το μεσημέρι, με τους ειδικά εκπαιδευμένους άνδρες της 8ης ΕΜΑΚ, που εδρεύει στο Μακρυχώρι Λάρισας, να τονίζουν, ότι ήταν ίσως η δυσκολότερη και πιο επικίνδυνη αποστολή που έχουν λάβει μέρος.