Αισιοδοξία για τις αποζημιώσεις στο Μάτι

Νέα
  • Σύμφωνα με την εκτίμηση του νομικού συμβούλου Αντ. Φούσα

Παράδειγμα προς αποφυγή αποτέλεσε η φονική πυρκαγιά στο Μάτι που στοίχισε πέρσι τη ζωή σε πάνω από εκατό ανθρώπους. Έτσι, οι αρμόδιες υπηρεσίες έδειξαν καλύτερα αντανακλαστικά ως προς τη διαχείριση της μεγάλης πυρκαγιάς στην Εύβοια με εκκενώσεις οικισμών, δημιουργία ζωνών πυρασφάλειας κ.ά.
Όπως ανέφερε ο νομικός σύμβουλος Αντώνης Φούσας που εκπροσωπεί οικογένειες θυμάτων της καταστροφικής πυρκαγιάς στο Μάτι και το Νέο Βουτζά, διεκδικώντας την ηθική δικαίωση και αποκατάσταση των θυμάτων αλλά και τις αποζημιώσεις από την ελληνική πολιτεία, είναι προφανές ότι τα γεγονότα του περσινού καλοκαιριού αποτέλεσαν παράδειγμα προς αποφυγή για αντίστοιχες πυρκαγιές.
«Είναι αλήθεια ότι δυστυχώς πρέπει να το πούμε, αλλά μας έγινε μάθημα η καταστροφή. Τα γεγονότα της Ανατολικής Αττικής αποτέλεσαν ένα παράδειγμα για το πως πρέπει να γίνεται ο συντονισμός της Πολιτικής Προστασίας, της Περιφέρειας και των Δήμων», ανέφερε αρχικά για να προσθέσει ότι η υπόθεση διεκδίκησης των αποζημιώσεων έχει πάρει το δρόμο της και εξέφρασε την αισιοδοξία του για το δικαστικό αποτέλεσμα.
«Θεωρούμε ότι η κατάληξη σε δικαστικό επίπεδο των πυρκαγιών της Ηλείας το 2007 θα αποτελέσει αντίστοιχο παράδειγμα και για την θετική κατάληξη των συγκεκριμένων διεκδικήσεων. Οι νεκροί βέβαια δεν γυρνούν πίσω όμως οι υπεύθυνοι τιμωρήθηκαν και οι συγγενείς των θυμάτων αποζημιώθηκαν σε ικανοποιητικό βαθμό», σημείωσε ο κ. Φούσας.