Αγώνας δρόμου για τη στέγαση του 28ου Νηπιαγωγείου

Νέα

Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για το άνοιγμα των σχολείων και ο Δήμος Ιωαννιτών «τρέχει» προκειμένου να επιλυθούν τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με την προετοιμασία των σχολείων και τη λήψη των μέτρων, όπως η εγκατάσταση των καθαριστριών και η παραλαβή των μασκών.

Σύμφωνα με τη δημοτική αρχή, σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται σειρά παρεμβάσεων σε όλα τα σχολεία προκειμένου να διασφαλιστεί η έναρξη της νέας χρονιάς με τους καλύτερους όρους.
Ο δήμαρχος αναφερόμενος στην έναρξη των σχολείων την ερχόμενη Δευτέρα υπογράμμισε την ετοιμότητα λέγοντας ότι «Είχα επικοινωνία με τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ και με ενημέρωσε ότι μετά τη διανομή στα νησιά θα ακολουθήσει η υπόλοιπη χώρα. Εντοπίζουμε τα προβλήματα και σπεύδουμε να επιλύσουμε θέματα», σημείωσε ο κ. Ελισάφ ενώ είπε ότι θα φροντίσουν για τις μάσκες και τα αντισηπτικά.

«Βρισκόμαστε επί ποδός γιατί κάθε αρχή και δύσκολη!» ανέφερε τονίζοντας ότι μετά το άνοιγμα θα ακολουθήσει αναλυτική ενημέρωση με τη συμμετοχή και των προέδρων των σχολικών επιτροπών του Δήμου.
Υπενθύμισε καταλήγοντας πως οι Σχολικές Επιτροπές Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης βρίσκονται σε καθημερινή επαφή και συνεργασία με τους Διευθυντές των σχολείων και με στόχο τα σχολεία να είναι έτοιμα για την υποδοχή των μαθητών.
Τέλος, οι σχολικές καθαρίστριες αναμένεται να έχουν τοποθετηθεί εντός της εβδομάδας στις σχολικές μονάδες.

Ζητούν λύσεις οι νηπιαγωγοί

Το θέμα της εξεύρεσης χώρου για τη στέγαση νηπίων – προνηπίων του 28ου Νηπιαγωγείου Ιωαννίνων αναδεικνύει για ακόμη μια φορά ο πρόεδρος του Συλλόγου Δασκάλων Νηπιαγωγών κ. Παργανάς καλώντας τους φορείς να βρουν λύσεις καθώς σε λίγες ημέρες ξεκινά η σχολική χρονιά και υπάρχει σοβαρό ζήτημα με την στέγαση των παιδιών.

Ο κ. Παργανάς αναδεικνύει εκ νέου το θέμα καθώς οι μέρες που απομένουν είναι λίγες και ο χρόνος πιέζει ασφυκτικά για την εξεύρεση λύσης.
Για το θέμα ρωτήθηκε στο περιθώριο συνέντευξης Τύπου ο δήμαρχος Μωυσής Ελισάφ που δήλωσε ότι ο Δήμος είναι στην τελική φάση για την τοποθέτηση προκάτ αίθουσας που θα πληροί τις προϋποθέσεις.

Ερωτηθείς για το αν θα προλάβουν να είναι έτοιμη η αίθουσα ο δήμαρχος είπε ότι, «αν δεν είναι όλα έτοιμα στις 14 Σεπτεμβρίου με την έναρξη της χρονιάς, θα είναι δύο ή τρεις μέρες αργότερα».
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ