Θερινό σινεμά, συναυλίες και παραστάσεις για το καλοκαίρι

Εκδηλώσεις

Μια σειρά από εκδηλώσεις -που δεν είναι βέβαια αυτές που είχαν αρχικά σχεδιαστεί αλλά είναι εξίσου σημαντικές, προγραμμάτισε και αναμένεται να παρουσιάσει το Πνευματικό Κέντρο των Ιωαννίνων τους καλοκαιρινούς μήνες.

Στόχος όλων των εκδηλώσεων να προσφέρουν διέξοδο στους πολίτες και παράλληλα να ενισχύσουν το κομμάτι του πολιτισμού στο οποίο και δίνεται μεγάλη βαρύτητα.

Η πρόεδρος του ΠΚΔΙ κα. Ελένη Ακονίδου αναφέρθηκε στο πρόγραμμα που περιλαμβάνει μεταξύ άλλων θερινό σινεμά, μουσικές συναυλίες αλλά και θεατρικές παραστάσεις.

«Επικοινωνούμε μέσα από την τέχνη και συνολικά μέσα από τον πολιτισμό. Προσπαθήσαμε να είμαστε δημιουργικοί όλο αυτό το διάστημα και αντλήσαμε δύναμη για τα επόμενα βήματα. Παρουσιάζουμε το πρόγραμμα της καλοκαιρινής περιόδου, δεν είναι αυτό που προγραμματίσαμε από την αρχή», είπε τονίζοντας ότι «θα τηρηθούν όλα τα μέτρα με απολυμάνσεις που θα γίνονται συνεχώς για να αισθάνονται όλοι ασφαλείς».

Φέτος δεν θα γίνει το Castle Rock όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, αλλά ο Γιώργος Γάκης θα διοργανώσει μουσικές βραδιές. Μάλιστα, έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον καθώς θα υπάρχει κινητή μουσική σκηνή που θα περάσει από τους δρόμους της πόλης ενώ θα γίνει και rocKarolla στη λίμνη Παμβώτιδα.
Εξίσου σημαντική είναι η προετοιμασία για δυο θεατρικές παραστάσεις: Μια με τον γιαννιώτη ηθοποιό Τάσο Νούσια και μία με τον Δήμο Αβδελιώδη.

Αναφορά στον θερινό κινηματογράφο έκανε ο κ. Παπαδόπουλος τονίζοντας ότι θα προβληθούν σημαντικές και γνωστές ταινίες από μεγάλους σκηνοθέτες.
Η πρώτη προβολή θα γίνει στις 15 Ιουνίου, στα παλιά σφαγεία και είναι η ταινία «Η Ρόζα της Σμύρνης». Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ