Συναυλίες και «Κυριακή στο Πανί» με ντοκιμαντέρ

Εκδηλώσεις

Σειρά εκδηλώσεων παρουσιάζει το Πνευματικό Κέντρο Ιωαννίνων όπως ανέφερε η πρόεδρος και αντιδήμαρχος Πολιτισμού Ελένη Ακονίδου, η οποία κάλεσε τον κόσμο να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις του Σαββατοκύριακου.

Ειδικότερα, το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Ιωαννιτών διοργανώνει, στο πλαίσιο του δεύτερου κύκλου του αφιερώματος στον Μίκη Θεοδωράκη, συναυλία με τη Φιλαρμονική του Δήμου Ιωαννιτών, το Σάββατο 2 Απριλίου 2022 και ώρα 20:30, στην αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας».

Η συναυλία έχει τίτλο «Νύχτα μαγικιά» και θα συμμετέχει η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Ιωαννίνων σε διδασκαλία -και διεύθυνση χορωδίας Κωνσταντίνας Μήλια.

Τραγουδούν: Πόλυ Νικολοπούλου, Ελεάνα Βάσιου, Ανδρέας Καλλιβωκάς, Κωνσταντίνα Μήλια.

Θα ακουστούν γνωστά και αγαπημένα τραγούδια του Μίκη Θεοδωράκη σε ενοργάνωση, διασκευή και μουσική διεύθυνση του αρχιμουσικού Δημήτρη Αμπατζή.

Την ίδια μέρα στο πολυχώρο στα παλιά Σφαγεία η Εναλλακτική Σκηνή του Πνευματικού Κέντρου παρουσιάζει το συγκρότημα 3 Blood Red Boxsets for Sale “.Aπό τον Nick Cave και την Pj Harvey μέχρι τους Placebo, τους Soundgarden και τον John Lennon, οι 3 blood red boxsets for sale σε ένα μουσικό αφιέρωμα στις δεκαετίες του ’80 και του ’90.

Και την Κυριακή

Τέλος, Οι «Κυριακές στο πανί» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, στο πλαίσιο του κύκλου: Φιλοσοφία και Κινηματογράφος, παρουσιάζουν το ντοκιμαντέρ «Georg» του Σωτήρη Μπέκα την Κυριακή 3 Απριλίου, στις 19:00, στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημ. Χατζής».

Για το ντοκιμαντέρ «Georg» θα μιλήσουν ο Κωνσταντίνος Καβουλάκος, καθηγητής του Τμήματος Φιλοσοφίας και Παιδαγωγικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ), και ο σκηνοθέτης Σωτήρης Μπέκας. Το ντοκιμαντέρ παρουσιάζει τη ζωή και το έργο του Ούγγρου μαρξιστή φιλοσόφου, θεωρητικού της αισθητικής, ιστορικού και κριτικού λογοτεχνίας Γκέοργκ Λούκατς (1885-1971). –

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ