Παράσταση χορού, θερινό σινεμά αλλά και το 1ο Bakakaki Festival

Εκδηλώσεις

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του επετειακού του προγράμματος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης

Το Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Ιωαννιτών ολοκληρώνει τον πρώτο κύκλο του επετειακού του προγράμματος για τα 200 χρόνια από την έναρξη της Ελληνικής Επανάστασης ενώ ταυτόχρονα ξεκινά τις τακτικές του θερινές εκδηλώσεις.

Στο πλαίσιο του εορτασμού των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση, η πρόεδρος του Πνευματικού Κέντρου και αντιδήμαρχος Πολιτισμού κάλεσε το κοινό να παρακολουθήσει την παράσταση «6+1 Διαδρομές προς την Ελευθερία» που θα γίνει  τη Δευτέρα 28 Ιουνίου στις 8 το βράδυ στον αύλειο χώρο του Μουσείου Αργυροτεχνίας. Την παράσταση διοργανώνει η  Σχολή Κλασικού και Σύγχρονου Χορού του Πνευματικού Κέντρου.

Την χορογραφία έχουν επιμεληθεί οι: Έλενα Ανδρεάδη, Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία, Λάουρα Τσιάτη και Κατερίνα Ντίβα.

Ερμηνεύουν οι: Ιωάννα Κολεγιώργου, Τζίνα Χρύση, Δήμητρα Αντωνιάδη, Ελένη Ασπρή, Τζίνα Βίκα, Ελεονώρα Ηλία και Κατερίνα Ντίβα ενώ τη Μουσική συνέθεσε ο Δημήτρης Καραγεώργος.

Θερινό σινεμά με αγιόκλημα και γιασεμί

Στο μεταξύ, τη Δευτέρα ξεκινά  ένας αγαπημένος θεσμός: Το Θερινό Σινεμά!

Φέτος, θα προβάλλονται κινηματογραφικές ταινίες σε δύο ξεχωριστούς πολιτιστικούς χώρους  με δύο ταυτόχρονα αλλά διαφορετικής θεματικής προγράμματα. Κάθε Δευτέρα στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” θα παρουσιάζονται ταινίες σε συνεργασία με Μορφωτικά Ιδρύματα και Πρεσβείες ξένων χωρών ενώ κάθε Πέμπτη στον αύλειο χώρο του Αρχοντικού Πυρσινέλλα σε συνεργασία με το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων θα προβάλλονται κλασσικές ταινίες που άφησαν ανεξίτηλο το στίγμα τους στην ιστορία της 7ης Τέχνης.

Αυτή τη Δευτέρα στις 9.30 το βράδυ στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής” σε συνεργασία με το Τσέχικο Κέντρο Πολιτισμού παρουσιάζεται η εξαιρετική animation ταινία “Φρίτζι, Μια Επαναστατική Ιστορίᔨ, μια ταινία για λίγο μεγαλύτερα παιδιά (από 12 χρονών και πάνω) αλλά και ενηλίκους που αναφέρεται στην πτώση του Τοίχους του Βερολίνου ιδωμένο μέσα από τα μάτια ενός δωδεκάχρονου παιδιού.

Έρχεται το Bakakaki Festival

Το απόγευμα της Δευτέρας στον Πολιτιστικό Πολυχώρο “Δημήτρης Χατζής”  ξεκινά το 1ο Παιδικό Φεστιβάλ του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών το οποίο και θα διαρκέσει έως και την Κυριακή 4 Ιουλίου.

Το Bakakaki Festival όπως ανέφερε η διευθύντρια των ΚΔΑΠ και καλλιτεχνική επιμελήτρια του Φεστιβάλ  Ωρέλια Στήκα είναι μια γιορτή για τα παιδιά της πόλης (5 – 12 ετών) που διοργανώνουν τα Κέντρα Δημιουργικής Απασχόλησης Παιδιών (Κ.Δ.Α.Π.) του Πνευματικού Κέντρου Δήμου Ιωαννιτών.

ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ