Ομαδική έκθεση από τη Φ.Ο.Ι.

Εκδηλώσεις

Η Φωτογραφική Ομάδα Ιωαννίνων (Φ.Ο.Ι) παρουσιάζει την 7η ομαδική έκθεση φωτογραφίας των μελών της στον πολιτιστικό πολυχώρο «Δημήτρης Χατζής» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών έως την Παρασκευή με τίτλο: «Όψεις Πραγμάτων».
Η Φ.Ο.Ι. είναι μια άτυπη καλλιτεχνική ομάδα η οποία δημιουργήθηκε το 2006 και δραστηριοποιείται στο χώρο της δημιουργικής φωτογραφίας με εκθέσεις των μελών της και συμμετοχή σε πολιτιστικές εκδηλώσεις άλλων φορέων.
Φιλοσοφία της ομάδας είναι η ανάπτυξη του προσωπικού καλλιτεχνικού ύφους, του λειτουργικού σχήματος και των μικρών ατομικών παρουσιάσεων μέσα σε κάθε ομαδική έκθεση ώστε να μπορούν να αναδεικνύονται και τα ιδιαίτερα αισθητικά και υφολογικά στοιχεία της κάθε συμμετοχής. Παράλληλα συμβάλλει και αυτή όπως και οι άλλες ομάδες της πόλης στην καλλιέργεια και τη διάδοση της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.
Ο τίτλος στις εκθέσεις της Φ.Ο.Ι είναι πάντα συμβολικός, ανοιχτός στην προσωπική προσέγγιση και έκφραση του κάθε μέλους. Οι Όψεις Πραγμάτων είναι οι εκδοχές της πραγματικότητας που η φωτογραφία μπορεί να αναδείξει κάνοντας το οικείο και καθημερινό, σε φωτογραφικό σημαίνον ή και φωτογραφικό παράδοξo.