ΩΧ! ΤΑ ΝΕΦΡΑ ΜΟΥ – Δεύτερος κύκλος παραστάσεων για την τρυφερή κωμωδία

Εκδηλώσεις

Η Θεατρική σκηνή του Καλλιτεχνικού Σωματείου Εξαύδα παρουσιάζει την τρυφερή κωμωδία του Μπάμπη Τσικληρόπουλου «Ωχ! τα νεφρά μου»επιστρέφει για λίγες ακόμη παραστάσεις.
Οι επόμενες παραστάσεις είναι στις 10-13 Μαΐου και 17-20 Μαΐου (Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή, Δευτέρα). Ώρα έναρξης: 21.30,στο θεατράκι της Οδού Κουντουριώτη 31. Τηλ. κρατήσεων:6973307103
Γενική είσοδος-οικονομική ενίσχυση: 5 ευρώ. Παρέχονται 5 δωρεάν θέσεις για ανέργους σε κάθε παράσταση.

Υπόθεση
Ο Μπούλης και ο Μητσάρας βιώνουν τη σκληρή πλευρά της ζωής. Είναι ρακοσυλλέκτες σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας. Γνωρίστηκαν και μεγάλωσαν στο ορφανοτροφείο. Είναι αχώριστοι αν και εντελώς διαφορετικοί.
Μέσα στη βαθιά φιλία τους βρίσκουν το αντίδοτο στον ατομισμό και την υποκρισία. Η Μαγδαληνή, η ιερόδουλος των φτωχών, μπαίνει στη ζωή τους. Η ανθρωπιά τους μιλάει στην ψυχή της. Βρίσκει αυτό που της στέρησε η ζωή. Την αγάπη και τον σεβασμό από τους άντρες. Γίνεται αληθινή φίλη τους.
Όπως όλοι οι φτωχοί έχουν ένα σωσίβιο, το όνειρο. Η κρύα παράγκα που μένουν ζεσταίνεται και φωτίζεται απ’ το όνειρο ζωής για ένα ταξίδι σε μια θάλασσα… με χουρμαδιές.
Σε έναν κόσμο που όλα πουλιούνται και όλα αγοράζονται, όπου τίποτε δεν χαρίζεται, ούτε καν το όνειρο, ο αινιγματικός κύριος με το μαύρο κοστούμι που τους χαμογέλασε δύο φορές, ο εισοδηματίας που λέει ότι γνωρίζει ποιες είναι « αι βουλαί του Κυρίου…» θα τους δώσει την ευκαιρία να το πραγματοποιήσουν… με τι αντάλλαγμα όμως;

Συντελεστές
Σκηνοθεσία: ΓιώργοςΠρέντζας
Σκηνικά- κοστούμια: Εξαύδα
Μουσική επιμέλεια: Νεκταρία Λαμπράκη
Φωτισμοί: Νίκος Γούλας
Αφίσα-Πρόγραμμα: Νέλλη Σαβράνη
Πρωταγωνιστούν: Βασίλης Σαριτζόγλου (Μπούλης), Παναγιώτης Κόρδας (Μητσάρας), Κωστής Φαρμάκης (Κύριος) ,Στέλλα Δουγαλή (Μαγδαληνή).