Μια διαρκής προσφορά στον άνθρωπο και τον τόπο

Εκδηλώσεις

Εκδήλωση τιμής στο έργο της Νατάσας Μπέγκα

Πάνω από 300 άνθρωποι βρέθηκαν το βράδυ της Τετάρτης στο Σουφαρί Σεράι, στην τιμητική εκδήλωση για τη Νατάσα Μπέγκα.

Η Περιφέρεια Ηπείρου, το Ίδρυμα Ελληνικής Ευεργεσίας της Διασποράς και η ΕΛΕΠΑΠ σε συνεργασία με τις «Στέγες Υποστηριζόμενης Διαβίωσης και το Ιστορικό Αρχείο-  Μουσείο Ηπείρου υποστήριξαν την εκδήλωση ενώ τιμητική πλακέτα παρέδωσε στην κ. Μπέγκα ο Περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης.

Στους χαιρετισμούς τους ο Περιφερειάρχης μίλησε για το μεγάλο έργο της Νατάσας Μπέγκα όχι μόνο μέσα από την ΕΛΕΠΑΠ αλλά και τις Στέγες ενώ για τη μακρά συνεργασία τους και το έργο για το παιδί μίλησε η βουλευτής Μερόπη Τζούφη. Χαιρετισμό απηύθυνε και η Πρόεδρος του Ιστορικού Αρχείου Μάρθα Παπαδοπούλου ενώ μίλησαν ακόμα η Πρόεδρος της ΕΛΕΠΑΠ Ιωαννίνων Βασιλική Κωστή που έδωσε στην κ. Μπέγκα και ένα αναμνηστικό δώρο από τα παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ και η Πρόεδρος των Στεγών Υποστηριζόμενης Διαβίωσης Δήμητρα Στασινού.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κωνσταντίνος Θ. Πέτσιος, με θέμα «Ο σύγχρονος ευεργετισμός ως μορφή κοινωνικής συναλληλίας: Το όραμα και η προσφορά της Νατάσσας Μπέγκα».

Την εκδήλωση συντόνισε ο δημοσιογράφος Φιλήμων Καραμήτσος που αναφέρθηκε στο πολύπτυχο βιογραφικό της τιμώμενης με ενεργή δράση από το 1974 ως σήμερα στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή του τόπου, παράδειγμα της προσφοράς στον συνάνθρωπο και την πόλη με πανελλήνια καταξίωση.

Συγκινημένη η Νατάσα Μπέγκα ευχαρίστησε για τα καλά λόγια και έκανε αναφορές στη μεγάλη προσπάθεια που έγινε ως τις μέρες μας και συνεχίζεται ακόμα με την προσφορά και τη συμμετοχή πολλών που συνδράμουν.