«Η Αυλή των Θαυμάτων» από τη Θεατρική Συμπαιγνία

Εκδηλώσεις

Οι σπουδαστές του εργαστηρίου «Θεατρική Συμπαιγνία» παρουσιάζουν το έργο του Ιάκωβου Καμπανέλλη «Η Αυλή των Θαυμάτων».
Η παράσταση θα δοθεί σήμερα Τετάρτη 10 Ιουλίου στο θέατρο της ΕΗΜ στις 21:30. Είσοδος 7 ευρώ το κανονικό εισιτήριο, 5 ευρώ και 3 ευρώ τα μειωμένα.
Υπόθεση του έργου: Βύρωνας, Αθήνα, κάπου στα τέλη της δεκαετίας του 1950. Σε μια τυπική αυλή πλαισιωμένη από λαϊκές κατοικίες διαδραματίζεται η κωμικο-τραγική ιστορία μας. Ιστορία λιγότερο μυθοπλαστική και περισσότερο λαογραφική, αφού αναπαριστά την καθημερινότητα του Έλληνα της εποχής. Στη μεταπολεμική Ελλάδα που κατόρθωσε να επιζήσει από έναν παγκόσμιο κι έναν εμφύλιο, η ανοικοδόμηση και η ανάπτυξη αχνοφαίνονται στον ορίζοντα. Οι αλλαγές είναι ραγδαίες και οι προοπτικές πολλές, ο ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας αρχίζει να διαγράφεται και τα πρώτα κύματα Ελλήνων μεταναστών την εγκαταλείπουν σε αναζήτηση ευκαιριών.
Άλλωστε, οι ευκαιρίες και οι προοπτικές δεν είναι ίδιες για όλους, το οικονομικό και κοινωνικό χάσμα που χωρίζει τους πολίτες έχει γιγαντωθεί. Όλα αυτά κι άλλα τόσα ζωγραφίζονται στα πρόσωπα των καθημερινών πρωταγωνιστών της αυλής: μοναξιά, προσφυγιά, ελπίδα, αισιοδοξία κι απογοήτευση, έρωτας και απόγνωση, αλλαγή και ξεριζωμός.