Εκδήλωση τιμής για τους Εθνικούς Ευεργέτες

Εκδηλώσεις

Παρουσία του Γενικού Γραμματέα του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη κ. Κωνσταντίνο Τσουβάλα έγιναν την Δευτέρα το πρωί οι Εκδηλώσεις για τον εορτασμό της «Ημέρας Μνήμης των Εθνικών μας Ευεργετών».
Τις εκδηλώσεις διοργάνωσε η Περιφέρεια Ηπείρου και σε αυτές παρέστη ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης ενώ οι τοπικές αρχές εκπροσωπήθηκαν από αντιπεριφερειάρχες και αντιδημάρχους. Παρών και ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γιώργος Αμυράς.
Το πρωί έγινε Επιμνημόσυνη Δέηση στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίου Αθανασίου και Ομιλία από την κ. Μαρία Σιούλη, Καθηγήτρια Φιλολογίας.
Λίγο αργότερα ακολούθησε η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο Μπιζανομάχων, στην κεντρική πλατεία.
Ο κ. Τσουβάλας σαν εκπρόσωπος της κυβέρνησης αναφέρθηκε στο σπουδαίο έργο των ανθρώπων αυτών που μεγαλούργησαν και άφησαν την περιουσία τους ή τμήμα αυτής στο κράτος. Ο κ. Τσουβάλας υπογράμμισε ότι στους ευεργέτες οφείλουμε πολλά και πάνω από όλα οφείλουμε να τους τιμάμε και να τους θυμόμαστε.
Στο ίδιο μήκος κύματος και ο περιφερειάρχης Αλέξανδρος Καχριμάνης που αναφέρθηκε στους σπουδαίους Ηπειρώτες ευεργέτες που το όνομά τους συνδέθηκε με την προσφορά τους σε όλους τους τομείς.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ