Εκδήλωση με στόχο την διατήρηση της μνήμης

Εκδηλώσεις

Μια εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο 1922, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο Ιωαννίνων

Μια εκδήλωση μνήμης με αφορμή τη συμπλήρωση ενός αιώνα από τη Μικρασιατική Καταστροφή ο 1922, πραγματοποιήθηκε στο 3ο Λύκειο Ιωαννίνων στην οποία οι μαθητές ανέγνωσαν το ιστορικό της παρουσίας του ελληνισμού στη Μικρά Ασία και στον Πόντο, μέχρι τον ξεριζωμό του και τη Γενοκτονία, με τη χρήση και αφηγήσεων πρωταγωνιστών του δράματος της προσφυγιάς. Στον αύλειο χώρο του 3ου Λυκείου, με τη φροντίδα και δωρεά από τον Σύλλογο Μικρασιατών Νεοκαισάρειας, υπήρχε πλήθος προσωπικών αντικειμένων, που μετέφεραν οι πρόσφυγες του 1922, καθώς επίσης και φωτογραφικό υλικό από εκείνη την εποχή.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο διευθυντής του σχολείου Κων. Μπάης, ο αντιπεριφερειάρχης Οδ. Πότσης, ο πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Γεώρ. Καψάλης, εκπρόσωπος του Μητροπολίτη Ιωαννίνων και η πρόεδρος του Συλλόγου Μικρασιατών Νεοκαισάρειας Τασία Παπάζογλου. Την εκδήλωση παρακολούθησαν και μικρασιάτες πρόσφυγες δεύτερης και τρίτης γενιάς, κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής των Ιωαννίνων.