Εκδηλώσεις μνήμης για το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων

Εκδηλώσεις

78 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, με τον Δήμο Ιωαννιτών να οργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής

78 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από το Ολοκαύτωμα των Λιγκιάδων, με τον Δήμο Ιωαννιτών να οργανώνει εκδηλώσεις μνήμης και τιμής, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 3 Οκτωβρίου στο μαρτυρικό χωριό. Σύμφωνα με το πρόγραμμα, στις 10:30 το πρωί θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση στον Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου και αμέσως μετά άφιξη στο χώρο του Ηρώου και στις 11 θα πραγματοποιηεθί ομιλία από τον Δήμαρχο Ιωαννίνων Μωυσή Ελισάφ. Εν συνεχεία, θα ακολουθήσει προσκλητήριο νεκρών και κατάθεση στεφάνων. Η εκδήλωση θα ολοκληρωθεί στις 11:45π.μ.

Το Σάββατο 2 Οκτωβρίου στις οκτώ το βράδυ, στο χώρο του Ηρώου θα γίνει παρουσίαση των γεγονότων του Ολοκαυτώματος των Λιγκιάδων από τον Ιστορικό- Ερευνητή Αλέκο Ράπτη. Οι φετινές εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις, οι καταθέσεις στεφάνων θα πραγματοποιηθούν με αυστηρά περιορισμένο αριθμό ατόμων και με τήρηση όλων των μέτρων όπως χρήση μάσκας, αποστάσεις κλπ.