«Χώρα από Χαλκό» και στα Γιάννενα

Εκδηλώσεις
  • Πλήθος κόσμου στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Μιχ. Σπέγγου

Το όγδοό του μυθιστόρημα «Χώρα από Χαλκό» παρουσίασε το βράδυ της Δευτέρας στην αίθουσα της Εταιρείας Ηπειρωτικών Μελετών ο συγγραφέας Μιχάλης Σπέγγος.

Από τον χάρτη των παρουσιάσεων δεν θα μπορούσαν να λείψουν τα Γιάννενα, ιδιαίτερη πατρίδα του συγγραφέα, στην οποία μάλιστα υπάρχει συχνή αναφορά στα έργα του. Το «καθήκον» της παρουσίασης ανέλαβαν η φιλόλογος Νίκη Ζούκη και ο πρώην διευθυντής της Ελληνογαλλικής Σχολής Καλαμαρί Σπύρος Μπαλτογιάννης, ενώ αποσπάσματα του βιβλίου διάβασε ο σκηνοθέτης Δημήτρης Κατσάνος με την καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων Κατερίνη Λιάμπη να συντονίζει την εκδήλωση.

Η «Χώρα από Χαλκό» αποτελεί ένα ιστορικό μυθιστόρημα που διαδραματίζεται στην εποχή του Βυζαντίου. Το είδος είναι προσφιλές στον συγγραφέα, καθώς έχει ασχοληθεί με αυτό και στο παρελθόν, με την «Τελευταία Συγγνώμη» να τον βάζει στη λίστα με τους «μπεστσελερίστες». Παράλληλα, η επιλογή της αίθουσας κάθε άλλο παρά τυχαία ήταν, με δεδομένο ότι ο κ. Σπέγγος είχε κάνει την πρώτη του παρουσίαση στον ίδιο χώρο πριν από 19 χρόνια. «Είμαι συγκινημένος που βρίσκομαι εδώ. Δε θα είχα φτάσει σε αυτό το σημείο αν δεν είχα τη στήριξη των Ιωαννίνων. Κάπου πρέπει να πατάς για να μπορείς να συνεχίσεις, αλλιώς υπάρχουν ένα σωρό λόγοι για να τα παρατήσεις», ανέφερε.

Η μεγάλη παρουσία του κόσμου (με τον Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρο Καχριμάνη να βρίσκεται στις πρώτες σειρές) έδειξε να επιβεβαιώνει τα λόγια του συγγραφέα και η εκδήλωση τελείωσε με τον ίδιο να υπογράφει αντίτυπα του καινούργιου του βιβλίου και να συνομιλεί με το κοινό.

ΕΛΕΝΗ ΜΑΚΡΟΓΙΑΝΝΗ