Άπαντες παρόντες για το «Πικρό γάλα»

Εκδηλώσεις

Στην κατάμεστη από κόσμο αίθουσα «Β. Πυρσινέλλας» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12-10-2019 η παρουσίαση του βιβλίου «Πικρό γάλα» του Μένιου Σακελλαρόπουλου που αναφέρεται στην ιστορία του συλλέκτη και δημιουργού του Μουσείου Αλή Πασά Φώτη Ραπακούση.
Πρόκειται για «ένα μοναδικό ταξίδι στην ιστορία της Ελλάδας, στα χρόνια της βασιλείας, της δικτατορίας και της Μεταπολίτευσης. Μια αληθινή ιστορία, μέσα από τα μάτια του “αγριμιού” της Ηπείρου, που συγκλονίζει και τον πιο ψυχρό αναγνώστη»,αναφέρεται σε σημείωμα για το βιβλίο.
Για το «Πικρό Γάλα» μίλησαν, η προϊσταμένη της Eφορείας Aρχαιοτήτων Άρτας, διδάκτωρ Aρχαιολογίας Bαρβάρα Παπαδοπούλου και ο πρώην βουλευτής Iωαννίνων, φιλόλογος Mιχάλης Παντούλας, ενώ χαιρετισμό απεύθυναν ο Mητροπολίτης Iωαννίνων Mάξιμος, ο περιφερειάρχης Hπείρου Aλέξανδρος Kαχριμάνης, ο δήμαρχος Iωαννίνων Mωυσής Eλισάφ και ο αντιπρύτανης του πανεπιστημίου Iωαννίνων Μηνάς Πασχόπουλος. Την εκδήλωση επένδυσε μουσικά ο Δημήτρης Yφαντής.