ΘΑΛΑΣΣΙΟ ΣΚΙ – Αθλητές από 21 χώρες για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Αθλητικά

Με τη συμμετοχή 105 αθλητών από 21 χώρες θα διεξαχθεί από τις 25 έως τις 28 Ιουλίου το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Θαλασσίου Σκι 35+ στη λίμνη των Ιωαννίνων και συγκεκριμένα στο κανάλι της Αμφιθέας.
Τους αγώνες διοργανώνει ο Όμιλος Θαλασσίου Σκι Ιωαννίνων «Παμβώτις» με τη συνεργασία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Θαλασσίου Σκι ενώ η 20μελής Εθνική Ομάδα της χώρας μας διεκδικεί μεγάλες διακρίσεις.
Σημειώνεται πως πρόκειται για έναν από τους κορυφαίους στίβους θαλασσίου σκι σε ευρωπαϊκό επίπεδο με εγκαταστάσεις και υποδομές που χαρακτηρίζονται πρωτοποριακές και απολύτως άρτιες.

Η άλλη πλευρά για τα Λεμβαρχεία

Ωστόσο, ζήτημα έχει προκύψει μετά τις δηλώσεις του προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Κωπηλασίας κ. Καρρά, σχετικά με την άρνηση τριών σωματείων να παραχωρήσουν τα Λεμβαρχεία που χρησιμοποιούν για τις ανάγκες του Πανευρωπαϊκού Κωπηλασίας τον ερχόμενο Σεπτέμβριο και η πρόεδρος του Ομίλου Σκι Κατ. Χαρίση έδωσε τη δική της απάντηση στις καταγγελίες, ασκώντας κριτική τόσο στον κ. Καρρά, όσο και στην πρώην πλέον ΕΔ του ΠΕΑΚΙ.
«Καλό θα είναι να μη μιλούν για αντιαθλητική συμπεριφορά εκείνοι που απαιτούν από τρία σωματεία, να εγκαταλείψουν το χώρο τους και μάλιστα με τέτοιες διαδικασίες. Ειδικά μάλιστα, όταν πρόκειται για κάποιους, όπως ο κ. Καρράς που έχουν ευνοηθεί διαχρονικά από την Πολιτεία με τεράστιες χρηματοδοτήσεις και για τους συγκεκριμένους αγώνες τον Σεπτέμβριο. Τα Λεμβαρχεία δεν ανήκουν στο ΠΕΑΚΙ, αλλά στη ΓΓΑ, που μπορεί να αλλάξει τη χρήση τους, όπως έγινε στο παρελθόν. Απευθυνθήκαμε επίσης στην Κτηματική, που μας επιβεβαίωσε ότι και τα Λεμβαρχεία και οι οικίσκος που φτιάξαμε εμείς για το Πανευρωπαϊκό του σκι, ανήκουν ως ιδιοκτησία στην Κτηματική. Έχουμε δαπανήσει χρήματα με τιμολόγια και όλα τα παραστατικά για να τα φτιάξουμε και σήμερα έρχονται και ζητούν να αποχωρήσουμε για να τα δώσουν σε ποδοσφαιρικές ομάδες», ανέφερε η κα Χαρίση.