Τέλος στο ζήτημα της  χωροθέτησης του Κλειστού Ξιφασκίας

Αθλητικά

Για ειλημμένη απόφαση κάνει λόγο ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κλείνοντας έτσι το ζήτημα με την χωροθέτηση του Κλειστού Ξιφασκίας

Για ειλημμένη απόφαση κάνει λόγο ο αρμόδιος υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, κλείνοντας έτσι το ζήτημα με την χωροθέτηση του Κλειστού Ξιφασκίας, ζήτημα στο οποίο ο ίδιος έχει σταθεί αρωγός από την πρώτη στιγμή, με την απόφαση της περιφερειακής αρχής για τοποθέτησή του δίπλα στο αγρόκτημα Κατσικά, να είναι οριστική και αμετάκλητη.

Στο περιθώριο της ολιγόωρης επίσκεψης του στα Ιωάννινα, με αφορμή την προβολή για τον Ποδηλατικό Γύρο που τερματίζει στα Ιωάννινα την Πρωτομαγιά, ο Λευτ. Αυγενάκης ρωτήθηκε για την παραχώρηση και εγκατάσταση του Κλειστού Ξιφασκίας και στάθηκε περισσότερο στο ότι είναι η πρώτη ολυμπιακή εγκατάσταση που αξιοποιείται 18 χρόνια μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας.

«Γι’ αυτό βέβαια δεν ξέρω αν πρέπει να χαίρομαι ή να λυπάμαι», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης, που νωρίτερα σημείωσε, πως ό,τι έχει συμφωνηθεί μεταξύ Κυβέρνησης, συναρμόδιων υπουργείων και περιφέρειας Ηπείρου τηρείται στο ακέραιο.

«Δουλέψαμε και δουλεύουμε μεθοδικά σε συνεργασία με την περιφέρεια, με τον περιφερειάρχη κ. Καχριμάνη που το έχει πάρει προσωπικά και πλέον προχωρά με γρήγορο ρυθμό ώστε σύντομα να περάσουμε στην επόμενη φάση. Ήδη έχει μεταφερθεί και χωροθετηθεί, και ολοκληρώνεται η μελέτη για τον συνολικό προϋπολογισμό ενός μεγάλου και σημαντικού έργου, όχι μόνο για την περιοχή των Ιωαννίνων, αλλά και ευρύτερα. Είναι το πρώτο άλλωστε από τα ολυμπιακά ακίνητα της χώρας, που αξιοποιείται 18 χρόνια μετά και αυτό έχει ξεχωριστή σημασία», ανέφερε ο κ. Αυγενάκης.