Στέφανος Ντούσκος: Επόμενος σταθμός το Παρίσι

Αθλητικά

Την απόφασή του να συνεχίσει την κωπηλασία, με στόχο την κατάκτηση νέου μεταλλίου στους Ολυμπιακούς στο Παρίσι το 2024, ανακοίνωσε ο Στέφανος Ντούσκος σε αποκλειστική συνέντευξη στο ITV και στον Νίκο Σκούμπο, που μεταδόθηκε το βράδυ της Τετάρτης.

«Είναι το μεγαλύτερο όνειρο κάθε αθλητή ένα χρυσό ολυμπιακό μετάλλιο. Πλέον, έχω συνειδητοποιήσει τι έχει γίνει», ανέφερε αρχικά ο Στέφανος, για να σταθεί στη συνέχεια στις λεπτομέρειες των αγώνων στα ημιτελικά και στον τελικό. 

«Ο πρώτος μου στόχος ήταν να μπω στον τελικό, γιατί μετά όλα παίζονται και όλα κρίνονται στις λεπτομέρειες. Στον τελικό προσπάθησα να μην αγχωθώ από πριν, αντιμετωπίζοντας τον αγώνα όσο μπορούσα πιο χαλαρά. Σωματικά, ήμουν σε καλή κατάσταση, γιατί δεν είχα καταπονηθεί στον ημιτελικό. Από τα 700 μέτρα του τελικού που αποφάσισα να κάνω την αλλαγή και πέρασα τους υπόλοιπους, το ρίσκαρα και είπα, ότι θα πεθάνω, για να φτάσω ως το τέλος πρώτος. Αφού τους έφτασα και πέρασα μπροστά, μετά δούλεψε και η αδρεναλίνη και στα τελευταία 300 μέτρα είπα ότι δεν το χάνω το χρυσό».

Η απόφασή του να μεταπηδήσει από την κατηγορία των ελαφρών βαρών στο σκιφ των ανδρών, που θεωρείται το δυσκολότερο και πλέον επίπονο αγώνισμα, δεν ήταν μία απόφαση, χωρίς δυσκολίες στην πορεία. Το αντίθετο, όπως είπε, αυτή η αλλαγή σημαίνει καθημερινή προπόνηση για τουλάχιστον οκτώ ώρες, ώστε να φτάσει κάθε αθλητής στο υψηλότερο επίπεδο. 

Μεγάλη συζήτηση έγινε το προηγούμενο διάστημα για το ότι δεν κατάφερε να βρει έναν χορηγό από την περιοχή και ο Στέφανος απάντησε σε αυτό. «Είναι αλήθεια, ότι δεν έβρισκα κάποιον χορηγό αλλά τους τελευταίους μήνες πριν τους αγώνες βρήκα τη Solidus Χρηματιστηριακή, που με βοήθησε και ευχαριστώ πολύ τους ανθρώπους της γι’ αυτό. Ελπίζω τώρα, να αλλάξουν λίγο τα πράγματα και να συνεχίσω με μεγαλύτερη δύναμη για το Παρίσι το 2024. Πλέον έχω αποφασίσει, ότι θα συνεχίσω και εκεί, θέλοντας να επαναλάβω την επιτυχία του Τόκιο. Μέχρι τότε όμως έχουμε ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, παγκόσμια κύπελλα και πρωταθλήματα κάθε χρόνο και αυτά απαιτούν μεγάλες δυνάμεις και πολλή προπόνηση», ανέφερε μεταξύ άλλων ο χρυσός ολυμπιονίκης των Ιωαννίνων και της χώρας μας.

 

Τα παιδιά των ΚΔΑΠ συνάντησαν τον ολυμπιονίκη 

 

Τις εγκαταστάσεις του Ναυτικού Ομίλου Ιωαννίνων επισκέφθηκαν τα ΚΔΑΠ «Ρόδα» και «Σβούρα» του Πνευματικού Κέντρου του Δήμου Ιωαννιτών, όπου τα παιδιά τους, συνοδευόμενα από τους εκπαιδευτικούς των Κέντρων, ξεναγήθηκαν και ενημερώθηκαν για το άθλημα της Κωπηλασίας.

Ωστόσο, η μεγαλύτερη έκπληξη για τους μικρούς επισκέπτες ήταν η διά ζώσης συνάντησή τους με τον χρυσό Ολυμπιονίκη του Τόκιο Στέφανο Ντούσκο! Ο Στέφανος μίλησε για αρκετή ώρα με τα παιδιά, τα οποία ενημέρωσε γενικά για την Κωπηλασία αλλά και για τις δραστηριότητες του Ομίλου. Δέχθηκε ακόμη πολλές ερωτήσεις για την προσωπική του πορεία και αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στο ξεκίνημά του ως νεαρός κωπηλάτης, στους αγώνες που έλαβε μέρος και στις επιτυχίες του ως αθλητής της ελληνικής Εθνικής Ομάδας, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στις δύο Ολυμπιάδες στις οποίες έχει αγωνιστεί μέχρι σήμερα. Δεν παρέλειψε να μιλήσει και για τις απαιτήσεις του πρωταθλητισμού, τη σκληρή προπόνηση και τη διαμονή καθ’ όλη σχεδόν τη διάρκεια του χρόνου στο Ολυμπιακό Κωπηλατοδρόμιο του Σχινιά όπου διεξάγονται κοινόβια προετοιμασίας για διεθνείς διοργανώσεις. 

Το μήνυμα που έδωσε στα παιδιά είναι να ονειρεύονται, να βάζουν στόχους και να δίνουν τον καλύτερο εαυτό τους για να τους πετύχουν. «Πρέπει να προσπαθήσεις και να κουραστείς για να πετύχεις κάτι», σημείωσε χαρακτηριστικά.