ΣΤ. ΝΤΟΥΣΚΟΣ -Πήρε το εισιτήριο για τα ημιτελικά του σκιφ στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα

Αθλητικά

Συνεπής σε ένα ακόμα αθλητικό ραντεβού εμφανίστηκε ο Στέφανος Ντούσκος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην συναντάει προβλήματα στην προημιτελική σειρά του σκιφ

Συνεπής σε ένα ακόμα αθλητικό ραντεβού εμφανίστηκε ο Στέφανος Ντούσκος, με τον Έλληνα πρωταθλητή να μην συναντάει προβλήματα στην προημιτελική σειρά του σκιφ και να εξασφαλίζει θέση στα ημιτελικά, στο Παγκόσμιο πρωτάθλημα κωπηλασίας στο Ράζιτσε της Τσεχίας.

Ο Ντούσκος μπήκε πολύ δυνατά στην κούρσα και στα πρώτα 500 μέτρα απέκτησε διαφορά από τους υπόλοιπους αθλητές, με το δεύτερο μισό της διαδρομής να τον βρίσκει να πηγαίνει συντηρητικά με ξεκάθαρο στόχο να κρατήσει δυνάμεις ενόψει του ημιτελικού και το φινάλε να τον βρίσκει δεύτερο με χρόνο 7:00.03, πίσω από τον Βρετανό, Τόμας, που πήρε τη νίκη με χρόνο 6:58.56.

Το τρίτο και τελευταίο εισιτήριο για τα ημιτελκά (προκρίνονταν οι πρώτοι τρεις) κατέληξε στον Αυστραλό, Κλίρι, που έκανε χρόνο 7:03.09, με τον Ντούσκο να μετράει πλέον αντίστροφα για τον τελευταίο αγώνα πριν από τον τελικό, ο οποίος είναι προγραμματισμένος να λάβει χώρα στις 12:15 ώρα Ελλάδας.

Πρόκριση και για τη βάρκα του Παλαιοπάνου

Την πρόκριση στα ημιτελικά του παγκόσμιου πρωταθλήματος Ανδρών που διεξάγεται στο Ρατσιτσε της Τσεχίας πέτυχε ένα ακόμα ελληνικό πλήρωμα. Οι Γιάννης Καλανδαρίδης και ο κωπηλάτης του Ν.Ο. Ιωαννίνων Θανάσης Παλαιοπάνος πήραν τη 2η θέση στον προημιτελικό του διπλού σκιφ με χρόνο 6:25.12 και πέρασαν στα 12 κορυφαία πληρώματα του κόσμου.

Λίγο νωρίτερα, την πρόκριση του στον ημιτελικό του Παγκόσμιου πρωταθλήματος στο σκιφ σφράγισε ο κωπηλάτης του Π.Ν.Ο. Ιωαννίνων, Στέφανος Ντούσκος, που τερμάτισε στην 2η θέση του προημιτελικού με χρόνο 7:00.03

Πρώτος ήταν ο Βρετανός Τόμας με 6:58.56, ενώ μάχη έγινε για το 3ο εισιτήριο με τον Αυστραλό Κλίρι να παίρνει για μόλις 4 εκατοστά την πρόκριση από τον Σλοβένο Φαϊφερ.