Να διατηρήσει τη ραχοκοκαλιά του θέλει ο ΠΑΣ

Αθλητικά

Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα να μπαίνει σε μια περίοδο αλλαγών και αποφάσεων

Μια νέα σελίδα ανοίγει στην ιστορία του ΠΑΣ Γιάννινα, με την ομάδα να μπαίνει σε μια περίοδο αλλαγών και αποφάσεων, δίχως να έχει στο πλευρό της τον φυσικό επί χρόνια ηγέτη της, Γ. Χριστοβασίλη, με τους γιούς του να είναι εκείνοι που αναλαμβάνουν πλέον τα ηνία και τον σχεδιασμό της ομάδας για τα επόμενα χρόνια.

Καίριο ρόλο στο αγωνιστικό κομμάτι αναμένεται να παίξει η διατήρηση των παικτών που αποτελούν τη βάση της ομάδας και από εκεί κει έπειτα, να γίνουν όλες οι απαραίτητες αλλαγές και προσθαφαιρέσεις, προκειμένου ο ΠΑΣ Γιάννινα, να μην αντιμετωπίσει το… καρδιοχτύπι της περσινής σεζόν.

Πολύ σημαντικό είναι να μπορέσει να επενδύσει και στη χημεία της ομάδας, με γνώμονα τη περσινή καλή νοοτροπία στα αποδυτήρια και στο γενικότερο κλίμα, με τον κορμό από την άλλη, να παίζει καίριο ρόλο, στο πως θα εξελιχθεί η επόμενη αγωνιστική χρονιά.

Τώρα, σαν βασικό «κορμό» της ομάδας, θα μπορούσαν να λογιστούν οι: Τσιντώτας στο τέρμα, Σόρια και Πήλιος τα δύο μπακ, Παντελάκης και Εραμούσπε τα δύο στόπερ, Καραχάλιος, Τζίνο και Ριένστρα στα χαφ, Παμλίδης, Μορέιρα και Μπάλαν στην επίθεση, με τους Τζίμα, Ροσέρο και Λιάσο που ήρθαν από τον πάγκο, να δείχνουν πως μπορεί να υπολογίζει ο τεχνικός της ομάδας σε βοήθειες από τον πάγκο.

Από τους παραπάνω παίκτες έληξαν τα συμβόλαια των Τσιντώτα, Μορέιρα, Αθανασίου και ο δανεισμός του Τζίμα από τον ΠΑΟΚ, ενώ υπάρχουν και δύο παίκτες που το όνομά τους συζητείται μεταγραφικά και αναφερόμαστε στους Πήλιο και Καραχάλιο.

Μία κατηγορία μόνος του είναι ο Κόντε, που λόγω του ειδικού βάρους του ονόματός του είναι από τους πρώτους που θα κληθούν να ανανεώσουν, αν δεν υπάρξει κάποια δραματική ανατροπή.

Αυτό που έχει σημασία να ξεκαθαρίσει το συντομότερο, είναι η θέση του πορτιέρε της ομάδας, με τον Τσιντώτα να δείχνει κάτι παραπάνω από ιδανικός για να υπερασπιστεί τα γκολποστ του ΠΑΣ. Αυτό βέβαια, σε περίπτωση που δεν έρθει κάποια πρόταση από ομάδα του εξωτερικού, πράγμα που θα περιέπλεκε κάπως τα πράγματα.

Για τον Τζίμα, η αλήθεια είναι ότι αποδείχτηκε μία ενδιαφέρουσα περίπτωση παίκτη, καθώς κέρδισε 3 πέναλτι, έδωσε 1 ασίστ, κέρδισε πάρα πολλά φάουλ και ήταν μια καλή λύση προερχόμενη από τον πάγκο. Η εκ νέου παραμονή του είναι πιθανή, αλλά μένει να δούμε με ποιους όρους, αφού ο ΠΑΣ θα τον ήθελε δικό του, έστω και με παραχώρηση ποσοστού μεταπώλησης στον ΠΑΟΚ.

Ο δε Μορέιρα με τα καλά του και τα αρνητικά του είναι ένας παίκτης που και να αποχωρήσει δεν αφήνει δυσαναπλήρωτο κενό. Σίγουρα βρίσκεις στην αγορά τέτοιες περιπτώσεις. Οπότε και να αποφασιστεί να μην ανανεωθεί το συμβόλαιό του, κάτι θα βρεθεί γι’ αυτή τη θέση.

Από εκεί και πέρα υπάρχουν συμβόλαια που δεν λήγουν, όμως δεν σημαίνει ότι δεν θα γίνει προσπάθεια να απεμπλακεί η ομάδα από παίκτες που δεν απέδωσαν τα αναμενόμενα.

Όλα αυτά βέβαια, θα ξεκαθαρίσουν στην επικείμενη συνάντηση του κ. Στάικου με τους αδερφούς Χριστοβασίλη, ενώ ακόμη ένα ζήτημα που πρέπει να ξεκαθαρίσει είναι και το τι μέλλει γενέσθαι με το τεχνικό επιτελείο. Μόνο ο κ. Ντουρουντός είναι δεσμευμένος με συμβόλαιο για τη νέα σεζόν. Για όλους τους άλλους θα πρέπει να περιμένουμε μία επίσημη επιβεβαίωση για την παραμονή τους.

Όπως και να έχει, θα χρειαστεί να περιμένουμε με ανυπομονησία και αρκετό ενδιαφέρον τη μεταγραφική περίοδο και τις κινήσεις των νέων ιδιοκτητών της ομάδας ενόψει της νέας αγωνιστικής σεζόν.