Με ρεκόρ συμμετοχών ο αγώνας αθλητικής αλιείας

Αθλητικά

Διασυλλογικός αγώνας αθλητικής αλιείας στη Λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο

Με τις περισσότερες συμμετοχές από κάθε άλλη χρονιά και σε ιδανικές συνθήκες θερμοκρασίας σε αντίθεση με τον καύσωνα που επικρατούσε σε όλη την Ελλάδα, πραγματοποιήθηκε το Σαββατοκύριακο ο διασυλλογικός αγώνας αθλητικής αλιείας στη Λίμνη πηγών Αώου στο Μέτσοβο.

Έξι αθλητικοί σύλλογοι ερασιτεχνικής αλιείας από την Ήπειρο, τη Θεσσαλία και τη Δυτ. Μακεδονία, με τη συμμετοχή 47 αθλητών, έδωσαν το «παρών» στους αγώνες με το ενδιαφέρον και τις δηλώσεις συμμετοχής να είναι πολλές περισσότερες και τους διοργανωτές να βρίσκονται στην δυσάρεστη θέση να «κόψουν» πολλές συμμετοχές αφού δεν υπήρχε η δυνατότητα του καθορισμού περισσότερων θέσεων.

Ο νέος πρόεδρος του Δ.Σ του Αθλητικού Συλλόγου Ερασιτεχνών Αλιέων Ιωαννίνων Γιώργος Γεωργίου και ο υπεύθυνος επικοινωνίας του Συλλόγου και πρώην πρόεδρος Κων. Φρίγκας αναφέρθηκαν στη φετινή διοργάνωση και στην επιτυχία που σημείωσε, κυρίως όμως στην ανάγκη να αλλάξει επιτέλους η νοοτροπία στην Ήπειρο και στους φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης, για να στηρίζουν τέτοιους αγώνες που εκτός των άλλων μπορούν να αποφέρουν και έσοδα σε κάθε περιοχή.

Όπως τόνισαν το παρήγορο είναι πως τα δύο τελευταία χρόνια η Περιφέρεια Ηπείρου στηρίζει τους αγώνες που γίνονται στην Ήπειρο, κάτι που δε συμβαίνει με τους δήμους, με φωτεινή εξαίρεση όμως τον δήμο Αρταίων που διοργάνωσε για πρώτη φορά τον Ιούνιο το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Αλιείας με φελλό σε εσωτερικά ύδατα στο παραποτάμιο πάρκο.

«Μακάρι να παραδειγματιστούν και άλλοι δήμοι στην Ήπειρο και ειδικότερα στα Γιάννενα και το Μέτσοβο από την υποστήριξη και την άρτια διοργάνωση που ανέλαβε και έφερε σε πέρας ο δήμος Αρταίων, που κατάφερε μέσα σε λίγες εβδομάδες και να αναλάβει την ευθύνη και να διαμορφώσει κατάλληλα το χώρο με εξαιρετικές υποδομές για να διεξαχθεί ο αγώνας», ανέφερε ο κ. Φρίγκας.

 

 

ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ