«Φεστιβάλ Αθλημάτων – Kids Sport Festival»

Αθλητικά

Αίθρια αθλητική εκδήλωση με την ονομασία «Φεστιβάλ Αθλημάτων – Kids Sport Festival» διοργανώνει ο  Πολιτιστικός Σύλλογος Περάματος Ιωαννίνων «Το Σπήλαιο».

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 04 Ιουνίου και ώρα 6:00 μ.μ. στο Παραλίμνιο πάρκο του Περάματος.

Η εκδήλωση είναι για παιδιά ηλικίας 6 ετών έως 15 ετών.

Όπως ανέφερε η αντιπρόεδρος του Συλλόγου κα. Ζαλαβρά πρόκειται για έναν ανοιχτό χώρο με αθλητικές εγκαταστάσεις,  κατάλληλο για την φιλοξενία και παρουσίαση των αθλημάτων. Στην διαμόρφωση  του περιβάλλοντα χώρου θα παρουσιάζονται ξεχωριστά τα αθλήματα τα οποία εδρεύουν στην πόλη, τα οποία είναι τα εξής :

Τένις, Μπάσκετ, Στίβος, Handball, Beachvolley,VolleyBall, Κωπηλασία, Ιστιοπλοΐα, TaekwondoITF, Ξιφασκία και Κολύμβηση.

«Από κάθε σωματείο θα υπάρχουν οι προπονητές πτυχιούχοι από τα Τ.Ε.Φ.Α.Αγια να εξηγήσουν  τις δραστηριότητές που θα υπάρχουν στον κάθε άθλημα , το πρόγραμμα του κάθε συλλόγου και επιτόπια επίδειξη  και παρουσίαση  αθλήματος και με την δυνατότητα το παιδί να έρθει σε επαφή εκτελώντας κινητικά ασκήσεις υπό την καθοδήγηση των εκπαιδευτών-προπονητών».

Στην εκδήλωση θα συμμετέχουν διακεκριμένοι αθλητές από την περιοχή μας. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Ολυμπιονίκης Στέφανος Ντούσκος που κάλεσε τα παιδιά να ασχοληθούν με τον αθλητισμό ανεξάρτητα από το άθλημα που θα επιλέξουν. Ο κ. Ντούσκος υποστήριξε ότι είναι σημαντική η άθληση για τους νέους ανθρώπους καθώς βοηθάει να παραμείνουν υγιείς τα παιδιά και τα κρατά μακριά από εξαρτήσεις «Να έρθουν να γνωρίσουν όποιο άθλημα επιθυμούν είναι πολύ σημαντικό είτε επιλέξουν την κωπηλασία είτε όχι».