elpida-ioannion_pas

Ένωση με στόχο την άνοδο

Αθλητικά

Με βασικό στόχο την άνοδο στην Α1 Εθνική ξεκινά μια νέα πορεία για το γυναικείο βόλεϊ στα Γιάννενα, μετά την απορρόφηση της Ελπίδας Ιωαννίνων από ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ, διατηρώντας το όνομα του τελευταίου.

Η υπογραφή των συμφωνητικών έγινε το απόγευμα της Τρίτης από τον πρόεδρο του ΠΑΣ Γιώργο Μάστακα και την πρόεδρο της Ελπίδας Χρυσούλα Λαδά.

Η Α1 Εθνική κατηγορία είναι η βασική προτεραιότητα της ομάδας, που καλείται ωστόσο να διαμορφώσει ένα νέο πλαίσιο ανάπτυξης του αθλήματος με έμφαση στις υποδομές, όπου η Ελπίδα τα τελευταία χρόνια με υπεύθυνη προπονήτρια την Μαρία Μπράγια είχε ήδη δημιουργήσει τη δική της πορεία.

Για μία «φανταστική ημέρα» για το γιαννιώτικο βόλεϊ έκανε αρχικά λόγο στις δηλώσεις του ο Γ. Μάστακας, οριοθετώντας και τους στόχους της ομάδας.

«Με αυτή την ένωση θέλουμε να βοηθήσουμε στα κομμάτια που υπολείπονται σε αυτό το σωματείο, που είναι τα διοικητικά περισσότερο και να εισπράξουμε από αυτό το σωματείο το αγωνιστικό κομμάτι που είναι το πιο σημαντικό και το κομμάτι των ακαδημιών.

Με αυτή την ένωση το γυναικείο βόλεϊ του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ πλέον, με την συγχώνευση που έγινε με την Ελπίδα, θα ανοίξει νέους δρόμους και θα πάμε σε νέα μονοπάτια. Θέλουμε να ακολουθήσουμε τον δρόμο της γυναικείας ομάδας μπάσκετ και στο γυναικείο βόλεϊ να φτάσουμε στις υψηλές κατηγορίες. Νομίζω είναι ένας σταθμός και με την κα Μπράγια και την κα Λαδά θα συνεργαστούμε εξαιρετικά και σιγά σιγά θα πάμε τον ΠΑΣ και στο γυναικείο τμήμα πολύ ψηλά», ανέφερε.

Η διαδικασία ολοκληρώθηκε χάρη στην βοήθεια και υποστήριξη των δύο σωματείων από το Κέντρο Διαμεσολάβησης Ηπείρου με τον κ. Μάστακα να εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Χάρη Λαζάνη και τη Σοφιόνα Σπανού.

Μ. Μπράγια: Θα δουλέψουμε πολύ για τη συνέχεια

Από την πλευρά της η Μαρία Μπράγια, αναφέρθηκε περισσότερο στο τι σηματοδοτεί για την Ελπίδα και ό,τι αυτή έχει καταφέρει τα τελευταία χρόνια, η απορρόφησή της από τον ΠΑΣ.

«Η σημερινή μέρα αποτελεί συνέχεια για την Ελπίδα, γιατί η ομάδα πέντε χρόνια τώρα έχει δείξει πολλά στοιχεία, γράφει μια ιστορία στο γιαννιώτικο βόλεϊ. Θεωρώ ότι αυτή είναι μια εξέλιξη της Ελπίδας, που μπαίνει στην μεγάλη οικογένεια του ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ. Αυτό που έχω να υποσχεθώ και στον πρόεδρο και στη διοίκηση και σε εσάς και στον κόσμο του ΠΑΣ είναι ότι θα δουλέψουμε πολύ, έχω έρθει με πάρα πολύ όρεξη η οποία με αυτή την καινούργια συνεργασία γίνεται ακόμη μεγαλύτερη».

Δύσκολα θα υπάρξει δικαίωση

Στο μεταξύ, ο πρόεδρος του ΠΑΣ ρωτήθηκε και για το εάν υπάρχουν νεώτερες εξελίξεις σχετικά με την κλήρωση που άφησε εκτός της ανόδου στην Α2 τον ΠΑΣ, για να σημειώσει, πως και οι νομικοί σύμβουλοι θεωρούν, πως δύσκολα μπορεί να υπάρξει δικαίωση. «Όσο και να φαίνεται περίεργο ή παράξενο, η προκήρυξη της ομοσπονδίας δικαιώνει την απόφαση που πήρε η ίδια η ομοσπονδία.

Αυτή τη στιγμή είμαστε σε αδιέξοδο, θα δούμε πως θα το χειριστούμε, είναι δύσκολα τα πράγματα σε αυτό το κομμάτι, είναι αλήθεια ότι ήμασταν πρώτοι, είναι αλήθεια ότι βγήκε ο δεύτερος με κλήρωση, οξύμωρα πράγματα, ελληνικά. Από την άλλη είναι και φαινόμενα που έχουν να κάνουν με τον κορωνοϊό και ας μην γελιόμαστε στο μπάσκετ ευνοηθήκαμε, γιατί δεν κάναμε μπαράζ ενώ στο βόλεϊ αδικηθήκαμε.

Είναι οι συμπτώσεις αυτής της δύσκολης περιόδου. Αισιοδοξώ πάντως πως ό,τι και να γίνει μπορεί να μην τα καταφέραμε φέτος, αλλά έχουμε τον χρόνο, έχουμε όλο το διάστημα μπροστά μας, έχουμε νέα παιδιά, έχουμε εξαιρετικές ακαδημίες για να μπορέσουμε μόνοι μας να πάμε εκεί που δικαιούμαστε. Είμαστε εδώ ωστόσο για το ενδεχόμενο να προκύψει κάποια wild card για την Α2 ή για την Α1 την οποία φυσικά και θα αποδεχθούμε», ανέφερε ο κ. Μάστακας.