Στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος το εμπορικό γίγνεσθαι

Νέα

Σειρά συναντήσεων και ενημερώσεων ξεκίνησε ο Βουλευτής της ΝΔ Νομού Ιωαννίνων Γιώργος Αμυράς προκειμένου να συζητήσει για τα προβλήματα αλλά και τις προοπτικές που έχει ο Νομός και να συμβάλει προς αυτή την κατεύθυνση.
Πρώτος σταθμός του βουλευτή, το Επιμελητήριο Ιωαννίνων.
Ο κ. Αμυράς συναντήθηκε με τον πρόεδρο Δημήτρη Δημητρίου και συζήτησαν εκτενώς όλα τα θέματα της τοπικής επιχειρηματικότητας ενώ παράλληλα ανέλυσαν και τις δυνατότητες που μπορούν να αναπτυχθούν. Παρόντες και οι αντιπρόεδροι του Επιμελητηρίου κ.κ. Ι. Μήτσης και Β΄ Αντιπρόεδρος Χ. Παπαρούσης.
Ο βουλευτής της ΝΔ άκουσε τα αιτήματα και τις προτάσεις του Επιμελητηρίου και δεσμεύτηκε για μια συχνή και δημιουργική επικοινωνία με τη διοίκηση και τόνισε, πως θα βρίσκεται κοντά τους και θα συνεργαστεί «ακόμη και ως σύνδεσμος του Επιμελητηρίου Ιωαννίνων με τα στελέχη της Κυβέρνησης».
Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου έθεσε τα μεγάλα προβλήματα του επιχειρηματικού κόσμου που ζητούν άμεση λύση αλλά και θέματα εκσυγχρονισμού του Επιμελητηριακού Θεσμού. Ένα από τα μεγαλύτερα θέματα είναι αυτό της φορολογίας των επιχειρήσεων και το «αγκάθι» της προκαταβολής φόρου.
Όλοι συμφώνησαν πως θα πρέπει να υπάρξει επιτάχυνση των διαδικασιών των επιδοτήσεων και των εκταμιεύσεων από τη συμμετοχή των επιχειρήσεων στον αναπτυξιακό νόμο, που ουσιαστικά καθυστερεί αλλά και δημιουργεί μεγάλα προβλήματα στην ρευστότητα των επιχειρήσεων και την αναπτυξιακή πορεία της περιοχής .
Συζήτησαν την αλλαγή κατεύθυνσης στην οποία θα πρέπει να κινηθεί η νέα κυβέρνηση δημιουργώντας ένα φιλικό περιβάλλον για τις επιχειρήσεις με σταθερό φορολογικό πλαίσιο και μείωση της γραφειοκρατίας. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο θέμα της στήριξης του κέντρου εξυπηρέτησης των επιχειρήσεων, στην απαλλαγή από τη φορολογία των ασφαλιστικών εισφορών καθώς και τη στήριξη του πάγιου αιτήματος του Επιμελητηρίου για τη δημιουργία ενός μόνιμου εκθεσιακού κέντρου ενώ ταυτόχρονα ζήτησαν από τον Βουλευτή της ΝΔ την αλλαγή του Νόμου του 2017 για την απαραίτητη αδειοδότηση και παρακολούθηση των επιχειρήσεων από τα Επιμελητήρια. Τέλος, τέθηκαν θέματα που αφορούν την σύνδεση των οδικών αξόνων και κυρίως της Εγνατίας οδού στο Δρίσκο και του Ζαγορίου με τη Δυτική Μακεδονία θεωρώντας πως αλλάζουν ριζικά τον επιχειρηματικό και τουριστικό χάρτη της περιοχής.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ