Αιχμές μετά τις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου

Νέα

Αφήνοντας αιχμές τοποθετήθηκαν δύο παρατάξεις του Δημοτικού Συμβουλίου Ιωαννίνων για τις εκλογές που έγιναν στην ΠΕΔ Ηπείρου την Κυριακή. Ο λόγος για την «Ενότητα Πολιτών – Νέα Γιάννενα» με επικεφαλής τον Θωμά Μπέγκα και την «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή» με επικεφαλής τον Λάζαρο Νάτση. Και οι δύο παρατάξεις αναφέρονται με δυσαρέσκεια στη νίκη της «Ενωμένης Αυτοδιοικητικής Πορείας» που προέρχεται από τη Νέα Δημοκρατία, ασκώντας κριτική στη Δημοτική Αρχή εμμέσως η πρώτη και ονομαστικά η δεύτερη.
«Χαιρετίζω την απόφαση των προοδευτικών αυτοδιοικητικών παρατάξεων της Ηπείρου να συνεργαστούν και να συμμετάσχουν ως μια συνεργαζόμενη παράταξη στις εκλογές της ΠΕΔ Ηπείρου και της ΚΕΔΕ.
Αντιδράσαμε ως πολιτικά όντα, απαντώντας στις σειρήνες των καιρών, που επεδίωξαν να περάσουν το απολιτίκ μοντέλο.
Καταφέραμε επίσης να πέσουν οι μάσκες κάποιων ψευδεπίγραφων προοδευτικών.
Συγχαίρω για τον αγώνα τους, όλους τους συναδέλφους που συμμετείχαν στις εκλογές και εύχομαι το παράδειγμα πολιτικής ωριμότητας που δείξαμε οι αυτοδιοικητικοί, να το ακολουθήσουν οι προοδευτικές παρατάξεις και σε άλλους χώρους και πεδία αντιπαράθεσης» αναφέρει στη δήλωσή του ο Θωμάς Μπέγκας.
«Για το καλό του τόπου και την επιτυχία του εγχειρήματος, οφείλουμε να ξεπεράσουμε προσωπικές φιλοδοξίες και μικρότητες, κάτι το οποίο, δυστυχώς, στις εκλογές για την εκλογή των συλλογικών μας οργάνων της αυτοδιοίκησης για την Ήπειρο δεν ακολουθήθηκε απ’ όλους μας στο βαθμό που οφείλαμε», καταλήγει.
Ο Λάζαρος Νάτσης από την πλευρά του κάνει λόγο για «δυσάρεστες εξελίξεις» για το μέλλον της τοπικής αυτοδιοίκησης που θα συμπράξει με ιδιωτικά συμφέροντα.
«Είναι θλιβερό που σε αυτές τις διεργασίες στάθηκε απέναντι η αυτοδιαφημιζόμενη και ως “προοδευτική” παράταξη της ΝΕΑΣ ΕΠΟΧΗΣ του Δημάρχου Μ. Ελισάφ. Η “ανεξάρτητη” παράταξη που κατά δήλωσή της συγκροτείται από άτομα που ανήκουν σε όλους τους πολιτικούς χώρους, σε όλα τα επίμαχα θέματα γέρνει Δεξιά. Συστρατεύτηκε για μια ακόμη φορά με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας και εξέλεξε αντιπροσώπους στην ΠΕΔ και την ΚΕΔΕ απορρίπτοντας τα κόμματα και επιλέγοντας την Αυτοδιοίκηση. Τα γεγονότα αυτά δημιουργούν το καθήκον για την εκ βάθρων ανασύσταση του Προοδευτικού χώρου στην Τ.Α με το ξεκαθάρισμα πολιτικών και προσώπων, κάτι που θα γίνει με διαρκή διάλογο και σεβασμό στις ιδιαιτερότητες του χώρου για να προκύψει μια νέα κοινωνική πλειοψηφία, που θα αναλάβει τα ηνία στο Δήμο Ιωαννιτών την επόμενη τετραετία», σημειώνεται μεταξύ άλλων στην ανακοίνωση της «Γιάννενα – Πολίτες για την Ανατροπή».