Μοσχάρι, κοτόπουλο και χοιρινό προτιμούν οι καταναλωτές για να βάλουν στο τραπέζι τους καθώς οι περισσότεροι δείχνουν μια σχετική ανησυχία για την ευλογιά που χτυπά και αφανίζει ολόκληρα κοπάδια σε πολλές περιοχές της χώρας πλην της Ηπείρου.
Η μείωση του ζωικού κεφαλαίου λόγω της θνησιμότητας και των προληπτικών μέτρων έχει οδηγήσει σε έλλειψη κρέατος και, κατά συνέπεια, σε σημαντική αύξηση της τιμής.
Η Ήπειρος είναι «καθαρή από ευλογιά» αλλά και πάλι όπως φαίνεται οι καταναλωτές είναι «κουμπωμένοι» και δεν προτιμούν το αρνί ή το κατσίκι για το τραπέζι.
Ο πρόεδρος των κρεοπωλών Γεώργιος Πέτρου εξήγησε ότι ούτως ή άλλως αυτή την περίοδο πριν τις γιορτές υπήρχε πάντα μια σχετική κάμψη ενώ ξεκαθάρισε ότι τα κρέατα που φτάνουν στα κρεοπωλεία είναι ελεγμένα καθώς οι κρεοπώλες ελέγχουν τα πάντα.
Το μοσχάρι στο επίκεντρο
Το μοσχάρι ήταν είναι και θα είναι αυτό που επιλέγουν πολλοί καταναλωτές. Η δυνατότητα να μαγειρευτεί με πολλούς τρόπους είναι άλλωστε κάτι που οι μαγείρισσες το γνωρίζουν και γι αυτό το λόγο το προτιμούν σε αντίθεση με άλλα κρέατα.
Ο κ. Πέτρου ξεκαθαρίζει ότι τα κρεοπωλεία έχουν καταφέρει να κρατούν τις τιμές στο μοσχάρι πολύ χαμηλότερα από τα σουπερ μάρκετ καλώντας τους καταναλωτές να κάνουν έρευνα και να προτιμήσουν τον κρεοπώλη της γειτονιάς τους.
Σε μεγάλη ζήτηση είναι επίσης το χοιρινό και το κοτόπουλο που είναι σαφώς πιο οικονομική επιλογή.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ, από την εφημ. “Πρ. Νέα” 11-11-2025











Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375