Ένας 57χρονος αστυνομικός, πατέρας τριών παιδιών, κατέληξε έπειτα από πολύωρη μάχη πέντε ωρών για τη ζωή του στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Ιωαννίνων, όπου είχε μεταφερθεί σε κρίσιμη κατάσταση.
Ο άνδρας είχε τραυματιστεί σοβαρά το πρωί της Κυριακής (22/3), όταν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με το υπηρεσιακό του όπλο μέσα στο γραφείο του, στο Αστυνομικό Μέγαρο της πόλης, όπου υπηρετούσε στο Επιτελείο της Διεύθυνσης.
Ο πυροβολισμός αναστάτωσε τους συναδέλφους του, οι οποίοι έσπευσαν στο γραφείο και τον εντόπισαν βαριά τραυματισμένο. Στο σημείο έφτασε άμεσα ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ και ο 57χρονος μεταφέρθηκε αρχικά στο νοσοκομείο Χατζηκώστα. Λόγω της κρισιμότητας της κατάστασής του, αποφασίστηκε η άμεση διακομιδή του στο ΠΓΝΙ, ώστε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση για το σοβαρό τραύμα στο κεφάλι. Εισήχθη εσπευσμένως στα χειρουργεία της Νευροχειρουργικής, εκεί όπου οι γιατροί έδωσαν μάχη να τον κρατήσουν στη ζωή, όμως λίγο μετά τις δύο το μεσημέρι, ο 57χρονος κατέληξε, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και τους συναδέλφους του.
Η προανάκριση βρίσκεται σε εξέλιξη για να φανεί εάν πρόκειται για ατύχημα ή για σκόπιμη ενέργεια. Με τις περισσότερες πιθανότητες να συγκλίνουν στο δεύτερο ενδεχόμενο. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία πάντως δεν προκύπτει πως υπήρχε κάποιο υπηρεσιακό ζήτημα για τον 57χρονο, αλλά κάποιοι προσωπικοί λόγοι που καθόρισαν την απόφασή του.
Η Ένωση Αστυνομικών
Σε μήνυμά της η Ε.Υ.Α.Ι. εξέφρασε την οδύνη της για το χαμό του συναδέλφου και τα συλλυπητήριά των μελών της στην οικογένειά του. «Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ιωαννίνων εκφράζει τη βαθιά της θλίψη για την απώλεια του συναδέλφου μας, ο οποίος έφυγε τόσο άδικα από τη ζωή. Η είδηση του θανάτου του μας συγκλόνισε όλους και μας γεμίζει οδύνη και προβληματισμό. Ένας άνθρωπος της καθημερινής μάχης, ένας συνάδελφος, δεν είναι πια ανάμεσά μας. Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια, στους οικείους και στους συναδέλφους από την υπηρεσία του. Σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, στεκόμαστε με σεβασμό και συμπαράσταση δίπλα τους. Παράλληλα, τέτοια τραγικά περιστατικά υπενθυμίζουν με τον πιο σκληρό τρόπο την ανάγκη για ουσιαστική στήριξη των αστυνομικών, τόσο σε υπηρεσιακό όσο και σε ψυχολογικό επίπεδο. Καλό ταξίδι συνάδελφε».









Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375