Σήμερα στις 12, στη Βρύση του Πασά το ραντεβού των αγροτών
“Ναι” στη συνάντηση και τον διάλογο με τον πρωθυπουργό με 25μελή επιτροπή και πέντε παρατηρητές είπαν οι αγρότες που μετέχουν στην πανελλαδική σύσκεψη στην Καρδίτσα. Παράλληλα αποφάσισαν να μην προχωρήσουν σε κάθοδο και συλλαλητήριο στην Αθήνα. Σχεδόν πενήντα μέρες μετά, όλα τα σενάρια παραμένουν ενεργά αλλά σε αναμονή των εξελίξεων που θα σηματοδοτήσει η νέα συνάντηση που μάλλον θα γίνει στις 16 Ιανουαρίου.
Μπροστά αυτή τη στιγμή υπάρχει η αποδοχή της πρότασης για νέα συνάντηση εκπροσώπων των μπλόκων με τον πρωθυπουργό. Τα αιτήματα του αγροκτηνοτροφικού κόσμου παραμένουν σταθερά και αφορούν όλα εκείνα τα μέτρα που θα τους επιτρέψουν να παραμείνουν, στα χωράφια τους, στα κοπάδια τους και τις γεωργικές εκμεταλλεύσεις. Το κόστος παραγωγής, οι τιμές των προϊόντων, οι αποζημιώσεις αλλά και συνολικά το μέλλον του πρωτογενούς τομέα είναι στην ατζέντα από την αρχή των κινητοποιήσεων.
Το μέλος της Επιτροπής αγώνα Μιχάλης Τζίμας μίλησε για τις εξελίξεις καθώς αυτή τη στιγμή είναι όλα στον αέρα καθώς έχει γίνει ήδη μια συνάντηση με εκπροσώπους του αγροτοκτηνοτροφικού κόσμου και δόθηκαν επιπλέον χρήματα χωρίς όμως αυτό να φαίνεται να ικανοποιεί συνολικά το αίτημα του αγροτικού κόσμου για τα προβλήματα που φέρνει η συμφωνία Μερκοσούρ αλλά και όλα τα άλλα θέματα που προκύπτουν εξαιτίας της συμφωνίας και αφορούν το μέλλον του πρωτογενή τομέα.
Σύμφωνα με όσα βλέπουν το φως της δημοσιότητας, στο Μαξίμου θα βρεθεί 25μελής επιτροπή και πέντε παρατηρητές. Βασική προϋπόθεση για το κυβερνητικό επιτελείο των διαπραγματεύσεων οι δρόμοι να παραμείνουν ανοιχτοί. «Ξέρουμε για αυτή τη νέα συνάντηση. Το θέμα δεν είναι αριθμητικό- πόσα άτομα θα πάνε, αλλά έχει να κάνει, κυρίως, με τα θέματα. Οι κτηνοτρόφοι και οι αγρότες έχουν διαφορετικά αιτήματα από αυτά άλλων παραγωγών και δεν μπορούν να συζητηθούν ταυτόχρονα», είπε μεταξύ άλλων ο κ. Τζίμας.
Σήμερα Πέμπτη, στις 12 το μεσημέρι οι αγρότες της περιοχής προχωρούν σε συνάντηση στην περιοχή Βρύση του Πασά προκειμένου να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις και να ασκήσουν πίεση.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ, από την εφημ. “Πρ. Νέα” 15-1-2026








Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375