Ο Δήμος Ζίτσας διοργάνωσε για ακόμη μια χρονιά την εκδήλωση βράβευσης των μαθητών που αρίστευσαν, των επιτυχόντων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση και των διακριθέντων μαθητών δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε μαθητικούς διαγωνισμούς κατά το σχολικό έτος 2024 – 2025.
Η εκδήλωση έγινε την Κυριακή, το απόγευμα παρουσία των παιδιών, των γονέων και κηδεμόνων καθώς και εκπροσώπων αρχών και φορέων της περιοχής. Η εκδήλωση ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς των επισήμων και φυσικά του δημάρχου Ζίτσας Μιχάλη Πλιάκου που αναφέρθηκε στη σημασία της προσπάθειας που πάντα φέρνει αποτέλεσμα. Ενδιαφέρουσα ήταν και η ομιλία της Πρυτάνεως του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Καθηγήτριας MD, PhD Άννας Μπατιστάτου με θέμα: «Κορίτσια και Γυναίκες στην Επιστήμη».
Χαιρετισμούς απηύθυναν επίσης η βουλευτής της Ν.Δ. Μαρία – Αλεξάνδρα Κεφάλα, ως εκπρόσωπος του Προέδρου της Βουλής, και η βουλευτής της Νέας Αριστεράς Μερόπη Τζούφη, οι οποίες συνεχάρησαν τους μαθητές για τις επιδόσεις τους, αναγνωρίζοντας τη συμβολή των γονέων και των εκπαιδευτικών στην προσπάθειά τους.
Κεντρική ομιλήτρια της εκδήλωσης ήταν η Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγήτρια Άννα Μπατιστάτου, η οποία αναφέρθηκε στον ρόλο των γυναικών στην επιστήμη και στη σημασία της ισότιμης συμμετοχής τους στους επιστημονικούς κλάδους. Μετά την ομιλία της, της προσφέρθηκαν ως αναμνηστικό οι εκδόσεις του Δήμου Ζίτσας με έργα του λόγιου ιερομόναχου Γρηγόριου Παλιουρίτη.
Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την απονομή των επαίνων και των αναμνηστικών δώρων στους 122 μαθητές και απόφοιτους των σχολείων του Δήμου Ζίτσας που αρίστευσαν και διακρίθηκαν την περασμένη σχολική χρονιά. Τους επαίνους και τα αναμνηστικά επέδωσαν οι Βουλευτές Αλεξάνδρα – Μαρία Κεφάλα και Μερόπη Τζούφη, η Πρύτανης Άννα Μπατιστάτου, ο Δήμαρχος Μιχάλης Πλιάκος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Λιάκος, οι Αντιδήμαρχοι Κατερίνα Μπαλάφα και Γιώργος Σιαφάκας, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης Σπύρος Πάικας, ο Διοικητής της Περιφερειακής Πυροσβεστικής διοίκησης Ηπείρου, Αρχιπύραρχος Κωνσταντίνος Τσιώπος, ο εκπρόσωπος της 8ης Μηχανοποιημένης Ταξιαρχίας Υπολοχαγός Ματθαίος Φραγκάκης και ο εκπρόσωπος της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ιωαννίνων, Αστυνόμος Α΄ Κωνσταντίνος Γρίβας.
ΕΛΕΝΑ ΣΤΑΜΟΥ, από την εφημ. “Πρ. Νέα” 23-12-2025









Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375