Η αντίστροφη μέτρηση για την επανέναρξη των υποχρεώσεων έχει ήδη ξεκινήσει και στον ΠΑΣ Γιάννινα το κλίμα είναι φορτισμένο. Το πρώτο παιχνίδι της χρονιάς, στις 11 Ιανουαρίου απέναντι στον Αστέρα Β’, αντιμετωπίζεται ως σημείο καμπής, σε μια σεζόν που η πίεση είναι μεγάλη και η ανάγκη για αντίδραση ακόμη μεγαλύτερη.
Το 2026 συνοδεύεται από μια κοινή ευχή στους φίλους της ομάδας και στους Ηπειρώτες όπου κι αν βρίσκονται: να μπει τέλος στην αγωνιστική καθοδική πορεία και να ανοίξει ένας κύκλος σταδιακής αποκατάστασης, όχι μόνο στο γήπεδο αλλά συνολικά. Άλλωστε, ο ΠΑΣ κουβαλά πλέον τρεις συνεχόμενες χρονιές επιδείνωσης της εικόνας του, κάτι που κάνει τη φετινή προσπάθεια ακόμη δυσκολότερη.
Το μήνυμα Σιόντη: «Πράξεις, όχι λόγια»
Στο πρωτοχρονιάτικο μήνυμά του, ο Νίκος Σιόντης εύχεται υγεία και καθαρό μυαλό, αλλά ταυτόχρονα στέλνει σαφές στίγμα προς όσους –όπως αφήνει να εννοηθεί– εμφανίζονται όψιμα, κρίνουν από απόσταση ή δηλώνουν παρόντες μόνο στα λόγια. Περιγράφει το 2025 ως την πιο δύσκολη χρονιά στην ιστορία του συλλόγου και παρουσιάζει τη δική του εμπλοκή ως μια προσπάθεια “από το μηδέν”, με κόστος και θυσίες που δεν είναι πάντα ορατές. Στο επίκεντρο της τοποθέτησής του βάζει την ευθύνη, τη συνέπεια και την πραγματική στήριξη, υπογραμμίζοντας ότι ο ΠΑΣ χρειάζεται παρουσία και αντοχή — όχι θόρυβο.
Μεταγραφές Ιανουαρίου: ενίσχυση και εξορθολογισμός
Την ίδια στιγμή, όλα δείχνουν ότι η μεταγραφική περίοδος του Ιανουαρίου θα φέρει περισσότερες αλλαγές από όσες είχαν αρχικά υπολογιστεί. Ο στόχος περιγράφεται διπλός: αφενός να έρθουν παίκτες που μπορούν να βοηθήσουν άμεσα στη μάχη της παραμονής, αφετέρου να περιοριστεί το συνολικό κόστος και να “μαζευτεί” το ρόστερ.
Στο κομμάτι των αποχωρήσεων, πέρα από τους παίκτες που έχουν ήδη λύσει τα συμβόλαιά τους, αναφέρονται ως ανοιχτές περιπτώσεις ο Νίκος Δόσης (εκτός πλάνων), αλλά και ο Παναγιώτου, για τον οποίο γίνεται λόγος για ενδιαφέρον από άλλες ομάδες. Παράλληλα, παραμένει σε εξέλιξη το θέμα των Κόντε και Αριγίμπι, των δύο πιο “βαριών” συμβολαίων, με τις πλευρές τους να αναζητούν λύση χωρίς να έχει προκύψει μέχρι στιγμής οριστική κατάληξη.
Στις πιθανές προσθήκες, οι επαφές που αποδίδονται στον Θέμη Τζημόπουλο έχουν ήδη τροφοδοτήσει σενάρια, με μία από τις περιπτώσεις που ακούγονται να είναι ο 18χρονος Νίκος Λώλης του Ολυμπιακού, με προοπτική επιστροφής με τη μορφή δανεισμού.











Αριθμός Μ.Η.Τ.: 232375