Παραμένει η ανησυχία για τα μεταφερόμενα κρούσματα στο Πωγώνι

Τοπικά

Κερδήθηκε η πρώτη μάχη κατά του κορωναϊού στο Πωγώνι καθώς τα μέτρα περιορισμού μετακίνησης είχαν αποτέλεσμα και ο ιός δεν έφτασε στα χώρια, όπου μεγάλο ποσοστό των κατοίκων είναι ηλικιωμένοι.
Ο μεγάλος προβληματισμός αφορούσε την περίοδο του Πάσχα κατά την οποία γίνονται μαζικές μετακινήσεις από τα αστικά κέντρα, κάτι που δεν επετράπη θωρακίζοντας τα χωριά.
Πλέον όμως φτάνοντας στο καλοκαίρι και βαδίζοντας παράλληλα και προς την άρση του περιορισμού των μετακινήσεων και εκτός των Περιφερειακών Ενοτήτων, η ανησυχία εντείνεται για τυχόν εμφάνιση «μεταφερόμενων» κρουσμάτων από τα αστικά κέντρα προς την επαρχία.
Από την άλλη, κανείς δε μπορεί να απαγορεύσει τις μετακινήσεις αυτές, οι οποίες όπως ανέφερε ο δήμαρχος Πωγωνίου Κων. Καψάλης, θα πρέπει να γίνονται με τα προβλεπόμενα μέτρα και κυρίως να τηρούνται τα μέτρα και κατά το πρώτο διάστημα μετά την άφιξη των ετεροδημοτών στα χωριά.
«Είναι αλήθεια, ότι τώρα η ανησυχία είναι μεγαλύτερη, όμως πιστεύω, ότι με καλή διάθεση θα το αντιμετωπίσουμε και αυτό», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Και ο δήμος Πωγωνίου στο μεταξύ, αλλά και η ΠΕΔ Ηπείρου ενίσχυσαν στο μέτρο του δυνατού με χρηματικά ποσά και μέσα ατομικής προστασίας τα Κέντρα Υγείας της Ηπείρου.
«Ήταν το ελάχιστο που μπορούσε να κάνει η τοπική αυτοδιοίκηση για τα Κέντρα Υγείας που παρότι είναι υποστελεχωμένα, προσφέρουν σημαντικές υπηρεσίες στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων των περιοχών», κατέληξε.