Αλ. Καχριμάνης: Αισιοδοξία αλλά και έκκληση για τήρηση των μέτρων

Τοπικά

Ένα μήνυμα αισιοδοξίας μπροστά στη δύσκολη περίοδο που όλοι βιώνουμε λόγω της πανδημίας, έδωσε ο περιφερειάρχης Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, μέσα από τις πασχαλινές ευχές του.
Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, μετά τον Γολγοθά ακολουθεί η Ανάσταση και διαβεβαίωσε πως αυτό θα γίνει και στη δική μας περίπτωση καθώς, ακόμα κι αυτή η κρίση διαρκέσει, θα καταφέρουμε να επιστρέψουμε σε τροχιά ανάπτυξης.
Ο κ. Καχριμάνης στάθηκε ακόμη στην επιτυχία της Ελλάδας στη διαχείριση της υγειονομικής κρίσης μέσω της άμεσης εφαρμογής μέτρων αλλά και της Ηπείρου, όπου σημειώθηκαν ελάχιστα κρούσματα. Ταυτόχρονα, όπως σημείωσε, η Περιφέρεια από την πλευρά της στήριξε τις δημόσιες δομές Υγείας και έλαβε μέτρα σε διοικητικό επίπεδο. Αυτή η επιτυχία δεν θα ήταν εφικτή χωρίς τη συνεργασία όλων των αρμόδιων φορέων αλλά και των πολιτών.
Παρόλα αυτά, ο περιφερειάρχης δεν παρέλειψε να σημειώσει πως ο κίνδυνος δεν έχει ακόμα παρέλθει και πως χρειάζεται να τηρηθεί για κάποιο διάστημα ακόμα η κοινωνική αποστασιοποίηση.
Ειδική αναφορά έκανε, ακόμη, σε όλους όσοι νοσούν ευχόμενος να αναρρώσουν σύντομα και σε όσους βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της μάχης, από ιατρικό προσωπικό και σώματα ασφαλείας, μέχρι επαγγελματίες καθαριότητας και διανομείς.
Αναλυτικά ο κ. Καχριμάνης αναφέρει στο μήνυμά του τα εξής:
«Ηπειρώτισσες, Ηπειρώτες,
Σήμερα γιορτάζουμε το Άγιο Πάσχα, σε πρωτόγνωρες συνθήκες, αλλά με την ίδια πνευματικότητα.
Το γιορτάζουμε μέσα στα σπίτια μας, χωρίς επισκέπτες, χωρίς τα αγαπημένα μας πρόσωπα που ζουν και εργάζονται σε άλλες περιοχές.
Είναι το λιγότερο που στερούμαστε, αναλογιζόμενοι τις τεράστιες συνέπειες που έχει η πανδημία του κορωναϊού. Μια πανδημία που σαρώνει την υφήλιο, που αφαίρεσε χιλιάδες ανθρώπινες ζωές, με εκατοντάδες χιλιάδες να νοσούν, ισχυρές οικονομίες να έχουν τιναχτεί στον αέρα και προηγμένα συστήματα υγείας να έχουν καταρρεύσει.
Η πανδημία απέδειξε πόσο τελικά ανίσχυρη είναι η ανθρωπότητα μπροστά σε μια πανδημία, σε ένα φαινόμενο που ξεπερνά την ανθρώπινη φύση.
Έδειξε όμως και το τι μπορεί να πετύχει μια κοινωνία αν είναι οργανωμένη, διορατική, αποφασιστική και πειθαρχημένη. Κι εδώ η Ελλάδα ήταν πρωτοπόρα.
Το Πάσχα, είναι η κορυφαία γιορτή της Χριστιανοσύνης. Το μήνυμά της είναι διαχρονικό, πνευματικό αλλά και κοινωνικό.
Συνηθίζουμε να λέμε, πως μετά το Γολγοθά των καθημερινών προβλημάτων ακολουθεί η χαρμόσυνη περίοδος, η περίοδος της Ανάστασης. Και το μήνυμα αυτό το χρειαζόμαστε τώρα, όσο ποτέ άλλοτε τα τελευταία χρόνια.
Να είστε βέβαιοι ότι το ίδιο θα συμβεί και φέτος, έστω και αν η διάρκεια της κρίσης θα είναι μακρύτερη. Έστω και αν χρειαστεί να δώσουμε ακόμη μεγαλύτερο αγώνα για να μπούμε ξανά σε αναστάσιμη πορεία.
Η σκέψη μας σήμερα στρέφεται σε όλους εκείνους που σήμερα είτε νοσηλεύονται, είτε βρίσκονται σε κα’ οίκον περιορισμό: Τους ευχόμαστε καλή δύναμη και καρτερία, ώστε να επανέλθουν γρήγορα υγιείς σε κανονικούς ρυθμούς ζωής.
Σκεφτόμαστε επίσης εκείνους που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή της «μάχης» κατά της νόσου: Στους ιατρούς, στους νοσηλευτές, στους αστυνομικούς, στους πυροσβέστες, στους εργαζόμενους στην καθαριότητα, στη διατροφική αλυσίδα, σε όλους που έχουν σχέση με το συντονισμό των ενεργειών κατά του κορωναϊού.
Σκεφτόμαστε και σε όσους έχουν ανάγκη και σε εκείνους που αγωνιούν για την επόμενη ημέρα λήξης του συναγερμού.
Το ελάχιστο που μπορούμε σήμερα να τους πούμε, είναι να πάρουν δύναμη από το μήνυμα της Ανάστασης και να μη χάσουν το κουράγιο και την υπομονή.
Όλοι μαζί, όπως και μέχρι σήμερα, θα δώσουμε τη «μάχη» για τον περιορισμό των αρνητικών επιπτώσεων.
Η Περιφέρεια Ηπείρου έκανε το καθήκον της σε ο, τι αφορά την προετοιμασία για την πρόληψη και την αντιμετώπιση του κορωναϊού, στηρίζοντας τις δημόσιες δομές Υγείας, λαμβάνοντας και τα αναγκαία μέτρα σε διοικητικό επίπεδο.
Η Ήπειρος είναι από τις Περιφέρειες που μέχρι και σήμερα έχει ελάχιστα κρούσματα. Κι αυτό επιτεύχθηκε με τη συνεργασία όλων σας. Στο χέρι μας είναι να μη χαλάσουμε την εικόνα τις επόμενες ημέρες.
Κάνουμε υπομονή και σε λίγες ημέρες θα μπορούμε να γιορτάσουμε με τους φίλους μας, να εργαζόμαστε όπως και πριν.
Εύχομαι σε όλους η Ανάσταση του Χριστού να φωτίζει τις καρδιές μας, να δυναμώνει τον καθημερινό μας αγώνα και να μας χαρίζει υγεία, χωρίς την οποία δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα».