Οι ευρωεκλογές επηρεάζουν τους πολιτικούς αρχηγούς

Πολιτική

Με τις εθνικές εκλογές να απέχουν μόλις δύο εβδομάδες φαίνεται μάλλον απίθανο να πραγματοποιηθεί κάποια άλλη πολιτική εκδήλωση παρουσία πολιτικού αρχηγού. Τόσο ο Αλέξης Τσίπρας όσο και η Φώφη Γεννηματά είχαν βρεθεί πρόσφατα στην Ήπειρο και στα Γιάννενα λόγω των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών, γεγονός που μειώνει τις πιθανότητες δεύτερης επίσκεψης στην περιοχή σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα.

Η πίεση χρόνου μάλιστα στρέφει τους επικεφαλής κομμάτων προς τις περιοχές στις οποίες είχαν χαμηλότερα ποσοστά, σε μια προσπάθεια προσέλκυσης ψηφοφόρων.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης από την πλευρά του είχε πραγματοποιήσει περιοδεία σε Μέτσοβο, Άρτα και Λευκάδα την προηγούμενη Κυριακή και Δευτέρα. Με βάση τα παραπάνω είναι πολύ πιθανό η χθεσινοβραδινή πολιτική ομιλία του Γενικού Γραμματέα της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ Δημήτρη Κουτσούμπα να είναι η τελευταία που πραγαμτοποιείται από πολιτικό αρχηγό.

Είσοδο στην τελική ευθεία για τις κάλπες αποτέλεσε η ανακοίνωση ψηφοδελτίου από τη Νέα Δημοκρατία η οποία προκάλεσε αρκετές πικρίες σε εκείνα τα στελέχη που είχαν εκφράσει έκδηλο το ενδιαφέρον τους να είναι στο ψηφοδέλτιο. Ορισμένοι από αυτούς φαίνεται πως είχαν λάβει σχετικές διαβεβαιώσεις, οι οποίες στο τέλος διαψεύσθηκαν.

Μέχρι χθες το απόγευμα μόνο ο Σπύρος Κωνσταντόπουλος και ο Στέφανος Φούσας έστειλαν ανακοινώσεις στα μέσα ενημέρωσης ενώ σχεδόν όλοι οι άλλοι ενδιαφερόμενοι για συμμετοχή στο ψηφοδέλτιο της ΝΔ αρκέστηκαν σε αναρτήσεις στο Facebook.

Ο κ. Κωνσταντόπουλος στην ανακοίνωσή του εκφράζει ευχές για την επιτυχία της Ν.Δ, δηλώνοντας ταυτόχρονα «παρών» και σε νέους αγώνες. Ο κ. Φούσας από την πλευρά του καλεί σε στήριξη του κόμματος ενώ ευχαριστεί όλους όσοι εργάστηκαν μαζί του στις δράσεις που είχε διοργανώσει τα προηγούμενα χρόνια. «Η πολύχρονη ενασχόλησή μου με τα θέματα του Νομού Ιωαννίνων, είτε μέσω της επαγγελματικής μου καριέρας είτε ως απλός πολίτης, είχε μοναδικό στόχο την προσφορά προς τον τόπο που γεννήθηκα και μεγάλωσα καθώς και προς τους συμπατριώτες μου που με συνδέουν μαζί τους άρρηκτοι δεσμοί.

Θέλω να ευχαριστήσω από καρδιάς όλους τους φίλους και εθελοντές για τη στήριξη και συμμετοχή τους στην προσπάθεια που καταβάλαμε όλα τα προηγούμενα χρόνια.

Τώρα ήρθε η ώρα, όλοι μαζί, να αγωνιστούμε για τη νίκη της Νέας Δημοκρατίας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου», αναφέρει.

Από την άλλη ο Γ. Καραμπίνας που συμμετείχε στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ το 2015, με ανάρτησή του κάνει ένα σύντομο απολογισμό της προσωπικής του πολιτικής διαδρομής από το Δεκέμβριο του 2014 και έπειτα, φτάνοντας στο σήμερα όπου αναφέρει ότι η μη συμπερίληψή του στη λίστα των υποψηφίων κλείνει έναν κύκλο για τον ίδιο.

«Τέσσερα χρόνια με αγώνες, αντιπαραθέσεις με πολιτικούς αντιπάλους (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ-Ποτάμι- ΚΚΕ), τρέξιμο, ατέλειωτα χιλιόμετρα, εκδηλώσεις κτλ., αποσπώντας ακόμη και τον σεβασμό των πολιτικών αντιπάλων. Σήμερα 18 Ιουνίου 2019 έφτασα στο τέλος και ένας μεγάλος κύκλος έκλεισε, όχι και με τον καλύτερο τρόπο! Ένα μεγάλο ευχαριστώ στους συνεργάτες μου, τους φίλους μου τους απλούς ανθρώπους που ήταν μαζί μου και με υποστηρίζανε όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και την οικογένειά μου, που με ανέχτηκε να λείπω ατέλειωτες μέρες και ώρες από κοντά τους. Δοξάζω τον Θεό που μου χάρισε αγάπη από τους τόσους πολλούς και καλούς φίλους», αναφέρει ο κ. Καραμπίνας.

Ανάλογες αναρτήσεις και λιτές δηλώσεις έχουν κάνει και άλλοι ενδιαφερόμενοι, όπως ο Π. Κολόκας, αλλά και ο Λ. Γεωργόπουλος που δηλώνει πιστός στις φιλελεύθερες αξίες και δίνει την υπόσχεση να… μιλήσει στο σύντομο μέλλον αναλυτικά και εκτενώς.